Notícies més llegides




+ Notícies


Manresa

AMPANS i la Fundació del Convent de Santa Clara reben de l'Obra Social 'la Caixa' prop de 7.000€ de la 6a edició dels Batecs Solidaris

+ Notícies  -  16/07/2019  -  13:06

La cursa solidària es va celebrar el passat 12 de maig amb la participació de 600 corredors




L'Obra Social "la Caixa" ha lliurat a Ampans i a la Fundació del Convent de Santa Clara un total de 6.980 euros recaptats durant la sisena edició de la cursa Batecs Solidaris que va tenir lloc el passat 12 de maig al Parc de l'Agulla amb l'objectiu de recaptar fons en benefici de dos projectes socials impulsats per aquestes entitats.

Les dues entitats rebran una aportació de 3.490 euros que es destinaran al programa Acolliment residencial d'infants i joves amb autisme d'Ampans i al programa Habitatge Digne de la Fundació del Convent de Santa Clara

AMPANS invertirà els diners recaptats al projecte de creació d'una residència per a l'acollida de 20 infants i adolescents amb autisme. La nova llar disposarà de 5 unitats de convivència, en un entorn confortable i de calidesa, i equipat amb tots els recursos humans i tècnics necessaris per atendre aquests infants i joves en una etapa crucial de la vida pel seu desenvolupament, qualitat de vida i inclusió social.

El recurs donarà cobertura a infants i adolescents que requereixen d'entorns adaptats a les seves necessitats i respostes especialitzades, amb una atenció global i personalitzada, proporcionant a l'infant una llar que li permeti desenvolupar-se com a persona, vetllant pels seus drets i oferint oportunitats en un clima emocional i relacional, el més semblant possible a l'àmbit familiar.

Aquesta és la cinquena llar d'acollida d'infants i joves amb necessitats de suport especial que posarà en marxa AMPANS, després d'Armengou (Manresa), i de La Caseta, El Turó i El Pinet (Sant Fruitós de Bages). Entre totes, l'entitat dóna acolliment a 58 nens i nenes i adolescents. Les millores en el diagnòstic precoç de l'autisme han fet aflorar la necessitat de serveis específics per atendre aquests infants i joves.

La Fundació convent de Santa Clara, destinarà l'aportació al programa "Habitatge digne". Aquest programa inclou dos projectes de la Fundació els pisos d'acollida i la residència Rosa Oriol. Els dos projectes estan destinats a oferir un habitatge digne a persones o famílies sense sostre. Actualment entre les pisos d' acollida i la residència estem donant sostre a més de 70 persones. Totes aquestes persones venent derivades de serveis socials.

El recursos es destinaran a ajudar al manteniment dels habitatge i a fer el seguiment de l'itinerari personal de cada una de les persones o les famílies ateses. Amb aquest itinerari personal o familiar, , es fa un acompanyament per tal de contribuir a la recerca de feina i, en el cas dels nens, vetllem perquè tinguin les necessitats cobertes per créixer.

El pas d'aquestes persones per la residència o els pisos d' acollida volem que serveixi de passarel·la per tornar a un situació de normalitat i inclusió social.

Els dos projectes rebran el suport de l'Obra Social "la Caixa", que, en aquesta sisena edició, ha continuat aportant 10€ addicionals per cada samarreta venuda, fet que permetrà duplicar l' import de la recaptació.

A més de la cursa, el Club Tennis Manresa, ha col·laborat en l'organització dels Batecs, amb un torneig de Pàdel.


Autor: Redacció


#manresa


#manresa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...