Notícies més llegides




Besalú, Vila Comtal


Besalú

Pere Soler, fotògraf de natura, convidat d'excepció a la 7a Tertúlia entre Fotògrafs de l'Associació Besalux

Besalú, Vila Comtal  -  11/07/2019  -  08:26

El dilluns 15 de juliol a les 20h, a l'Antic hospital Sant Julià, serà el punt de trobada, l'última abans de l'exposició col·lectiva del mes de setembre


Pere Soler

Pere Soler



Soler, no deixa indiferent davant del seu treball com a foto-reporter de natura en què recrea una combinació d'art, les millors llums i moments idonis amb una premissa de bellesa i consciència ecològica.

El dilluns 15 de juliol a les 20h, a l'Antic hospital Sant Julià, serà el punt de trobada, l'última abans de l'exposició col·lectiva del mes de setembre organitzada per la mateixa associació. Un esdeveniment bimensual que pretén apropar aquest art amb un esperit crític, que ajudi a despertar emocions i ensenyar-nos a "observar" i no exclusivament a "veure" imatges.
En aquesta propera Tertúlia, Pere Soler ens portarà de la mà en aquest trajecte amb una mostra del seu treball i reconegut bagatge professional. Innumerables viatges arreu del món, col·laboracions, premis, publicacions, mencions, exposicions... han portat les seves imatges a revistes com a National Geographic, Descobrir, Digital Foto..., concursos com a Wildlife Photographer of the Year, Montphoto, Nature Photographer of the Year, Memorial María Luisa, entre altres.

Pere Soler, un fotògraf que sembla que hagi experimentat tot en la seva vida com a fotògraf i com a viatger. Un talent que es mostra humà en acceptar la invitació d'una jove associació amb molta empenta dins de la comarca de la Garrotxa. Una capacitat que l'entitat li agraeix, ja que es posa a la pell del fotògraf amateur i li dóna l'oportunitat d'aprendre dels que tenen, com ell, més experiència.

ENTREVISTA A PERE SOLER

Per cert... com ens sentim davant de les obres d'en Pere? Hipnotitzats, atrapats. És l'art una finalitat? Un origen?

Per què entrevistar en Pere Soler si totes les respostes es troben dins de les seves fotos?
Encara que pensem que li agradaria més parlar de l'aventura de cada foto, segur que li vindrà de gust parlar de qualitats que contribueixen al resultat desitjat:

-Els ingredients PASSIÓ-Paciència són imprescindibles?
La passió ens condueix a moure constantment els nostres límits i els de la natura que retratem?
I la paciència, un requisit essencial per la pràctica de tot art..., què ens aporta? Paciència potser sinònim d'observació, comprensió de l'objecte que es presenta davant nostre?

M'agrada el que faig llavors tot esforç resulta més fàcil de suportar, per fotografiar a la Natura calen dosis molt altes de passió, una mica d'obsessió i molta, moltíssima paciència.

-Les teves fotos són una recerca que es situa més enllà del que es veu. Amb quins elements s'ha de jugar per a aconseguir aquestes composicions?

Per mi i des de fa molts anys, la part més important o més característica de la fotografia és la composició, ja no busco tant les llums sinó que el que més m'atrau és treure una bona composició que comuniqui o que intenti explicar una història.

-La fotografia és un diàleg amb la llum. Quin llenguatge fas servir per crear una atmosfera, un ambient?

Com he estat autodidacta, no et puc parlar d'un llenguatge en concret, les experiències i els anys que porto fotografiant fan que les fotografies em surtin amb naturalitat, sense pensar massa la veritat i crec que la rapidesa per compondre és un tret que em defineix.

-En aquest art, parlem molt d'atzar, de sort... Quina proporció tenen en la captura d'una escena?

Una frase molt típica és que la sort és del que la busca, això es pot aplicar a la fotografia també, intento deixar poques coses a l'atzar tot i que com la natura és imprevisible, has de saber adaptar-te al que hi ha a cada moment. Davant d'unes condicions concretes jo atribuiria un percentatge bastant alt aquests dos paràmetres.

-Com prepares els teus viatges? Quins tipus d'informacions reculls abans de marxar?
Tens una idea molt concreta del que vols fer?
Com de gran és el marge d'imprevist que deixes per un reportatge?

Dedico molts mesos en preparar els viatges, de fet començo pels "objectius" que tinc i a partir d'aquí busco informació de quines èpoques són millors, tinc en compte les fases de la lluna, per on surt el sol. Un cop recopilat tot dissenyo el recorregut però sempre deixant una porta oberta a la improvisació, això m'ha permès gaudir de moments únics a la natura.

-Treballes per encàrrecs?
Si ho fas, quina part de llibertat t'atorgues?

No treballo per encàrrec, a les revistes amb les quals col·laboro, tinc la sort de què ells em demanen temes concrets cada mes i jo envio si en tinc només, mai he anat a vendre res directament a cap editor. Això em permet una llibertat total a l'hora de decidir que faig i a on vaig.

-Quin és l'objectiu que sempre portes amb tu?
Quin equipament bàsic t'emportes a l'hora de sortir a fotografiar? El que et dóna seguretat.

Escollir un sol objectiu per mi és impossible, acostumo a portar-ne sempre tres o quatre com a mínim, entre ells un gran angular, un tot terreny, un tele mig i un macro i depenent del tipus de fotografia a realitzar ho complemento amb algun altre a més del trípode, flaixos, disparadors, filtres, frontal i un segon cos de reflex FF de recanvi.

Us hem deixat una pinzellada, us esperem a la 7a Tertúlia entre Fotògrafs no sense abans deixar-vos enllaços al seu web i les seves xarxes perquè comenceu a gaudir de grans fotografies.
Web. www.peresoler.net


Autor: Redacció


#besalux #peresoler #foto #besalu


#besalux #peresoler #foto #besalu





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...