Notícies més llegides



Andorra


Andorra

La Comissió nacional d’habitatge es converteix en la Taula d’habitatge

Andorra  -  09/07/2019  -  08:47

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, ha ressaltat la ferma voluntat del Govern per impulsar diferents mesures que contribueixin a resoldre la situació actual de l’habitatge a Andorra




El cap de Govern, Xavier Espot, ha presidit aquest divendres al matí la quarta reunió de la Comissió nacional d’habitatge que ha servit per donar llum verda a la creació de la Taula d’habitatge. El nou ens, que recull i consolida tota la feia feta fins ara per la comissió, té com a objectiu crear un òrgan consultiu i de participació que sigui el punt de trobada dels agents andorrans públics i privats implicats en l’habitatge. L’objectiu és contribuir al diagnòstic de la situació, al disseny de propostes adreçades a la millora i per fer el seguiment de les actuacions que s’emprenguin. El decret de constitució de la taula serà aprovat pel consell de ministre del proper dimecres. En la intervenció inicial, Espot ha demanat i encoratjat a tots els actors implicats en la situació, tant públics com privats, a accionar les palanques pròpies per impulsar accions efectives i sostenibles a llarg termini.

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, ha ressaltat la ferma voluntat del Govern per impulsar diferents mesures que contribueixin a resoldre la situació actual de l’habitatge a Andorra. Filloy ha celebrat que la posada en marxa de la Llei de mesures urgents relatives a l’arrendament d’habitatge ha donat els seus fruits i ha servit per estabilitzar la situació i frenar l’augment del preu de l’habitatge. El titular d’Afers Socials, Habitatge i Joventut també ha recordat que totes les mesures que s’emprenguin es faran de forma col·legiada i consensuada amb tots els actors implicats, en el marc de la taula, per avançar conjuntament.

D’aquesta manera, poc més després d’un mes de l’inici de la legislatura, l’executiu ha posat el focus, de manera immediata, sobre una situació complexa. Així doncs la Taula de l’habitatge planteja diferents accions a curt i mig termini. En el primer paquet de mesures, el nou ens tirarà endavant una anàlisi i creació d’ajuts per a l’emancipació de joves, i alhora es durà a terme una revisió de la periodicitat de pagament de l’ajut a l’habitatge, es tirarà endavant una reunió amb la presidenta de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge i de la Fundació Hàbitat 3 de Barcelona, així com també s’impulsarà una trobada amb l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona.

Per les accions a mig termini (menys d’1 any) està previst impulsar noves col·laboracions a nivell d’habitatge així com la creació de l’Institut de l’Habitatge, seguint els compromisos electorals del Govern de coalició. Totes aquestes mesures han de servir perquè l’executiu es pugui avançar a les situacions viscudes els darrers mesos.

Per tal de posar fil a l’agulla amb les mesures plantejades a curt i mig termini, el Govern ja ha convocat una nova trobada de la futura Taula de l’habitatge per al setembre, on ja es plantejaran algunes mesures de manera immediata.

La Taula d’habitatge està constituïda per alts càrrecs del Govern, representants dels Comuns, el Raonador del Ciutadà i membres d’entitats privades com Andorran Banking, l’Associació de Propietaris de Béns Immobles, l’Associació de Contractistes d’Obra d’Andorra, el Col·legi d’Agents i gestors Immobiliaris d’Andorra, l’Associació de Propietaris de Béns Immobles, l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic. També en formen part entitats públiques com Càritas Andorrana.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...