Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Cada divendres del 28 juny al 30 d'agost Nits de Jazz a Platja d'Aro

Baix Empordà  -  26/06/2019  -  23:06

Tot i el seu creixement i consolidació, el festival no ha perdut el seus trets d’identitat, ans al contrari, els ha consolidat i potenciat




Programa de deu concerts gratuïts que tenen com a escenari principal la Platja Gran de Platja d’Aro (Cavall Bernat), cada divendres del 5 de juliol al 30 d’agost (23 h), amb un servei de 1.500 cadires a disposició dels espectadors. Prèviament, divendres 28 de juny (20.30 h) hi ha programada una primera actuació als jardins de la Masia Bas de Platja d’Aro. S’hi esperen, globalment, els 20.000 espectadors d’edicions anteriors, xifra que consolida el cicle com una de les propostes més fresques, dinàmiques, de qualitat i amb èxit de públic a l’estiu de la Costa Brava. Enguany destaquen les actuacions de Carola Ortiz Quartet, Monique Makon & Original Jazz Orquestra, The Sey Sisters o Barcelona Big Blues Band & Lluís Coloma.

Organitzat per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, amb el suport institucional de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, presenta una proposta eclèctica que aposta per les principals formacions del panorama del jazz català, però també a artistes internacionals; i alhora, partir del jazz s’apropa també als estils musicals que el complementen: gospel, swing, soul, blues o musicals, entre d’altres. Després de més dues dècades de programació ininterrompuda -es va iniciar de manera modesta amb dues actuacions l’estiu de 1998- acredita prop de 150 concerts amb la presència de grans noms nacionals i internacionals: Sant Andreu Jazz Band, Big Mama, Ignasi Terraza, Monica Green BCN Jazz Orquestra, Divinas, Big Band Jazz Maresme o Llibert Fortuny, Myriam Swanson, entre molts altres.

Tot i el seu creixement i consolidació, el festival no ha perdut el seus trets d’identitat, ans al contrari, els ha consolidat i potenciat. Ha esdevingut una proposta gratuïta -oberts a tots els públics- en un espai molt concret -a la fresca de la Platja Gran, arran de mar-, que aposta per artistes i formacions del jazz país i d’arreu, i obert als estils musicals que fan frontera amb el jazz, generant un públic heterogeni, agraït i fidel.

El Festival Nits de Jazz 2019 forma part de la cinquena edició d’Estereofònics, la marca que aplega, des de l’any 2015, tots els festivals, actuacions i espectacles musicals d’estiu al municipi, i que enguany ofereix un global de 82 concerts en 113 dies, de l’1 de juny al 21 de setembre de 2019, majoritàriament gratuïts, a l’aire lliure i de múltiples gèneres: del jazz a la música de cambra, tot passant pel surf o el rock’n’roll. Tota la informació d’aquest Festival de festivals es recull en l’edició de 16.000 exemplars de l’agenda musical que cronològicament relaciona tota l’oferta de concerts, i també en diversos llocs web específics d’alguns dels festivals i també en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) al portal general www.estereofonics.com

 Configuren Estereofònics 2019: Concerts Inaugurals (dissabte 1 de juny), 2n Festival Propers (diumenges 2, 9, 16 i 30 de juny), 6è Xalaro · Mostra d’Espectacles Familiars (21, 22 i 23 de juny), 22è Festival Nits de Jazz a Platja d’Aro (divendres del 28 juny al 30 d’agost), 7è Desemboca Rock’n’Roll Festival (6 i 7 de juliol), Cicle de sardanes i havaneres (del 6 de juliol al 6 de setembre), Festa Major de S’Agaró (15 i 16 de juliol), 22è Festival Internacional de Música de S’Agaró (del 20 de juliol al 21 de setembre), 16è Festival de Guitarra Girona Costa Brava (27 de juliol, 10 i 17d’agost), Festa Major de Platja d’Aro (del 14 al 18 d’agost), Festa Major de Castell d’Aro (del 6 al 10 de setembre) i 8è FestiSurf Costa Brava (dissabte 21 de setembre)

 

NITS DE JAZZ 2019 · PROGRAMACIÓ ARTÍSTICA

 

Divendres 28 de juny · Masia Bas · 20.30 h

Vivi Latorre Brasil Quartet · Història de la música brasilera

Format per Vivi Latorre -veu-, Josep Maria Merseguer -piano-, Toni Pujol -contrabaix- i Oriol Roqué -bateria-, ofereixen un recorregut pels principals compositors de la història de la música brasilera del segle XX. Una selecció sensible als ritmes i a les harmonies que ens transporten a un país ple de color.

 

Divendres 5 de juliol · Platja Gran (Cavall Bernat) · 23 h

Carola Ortiz Quartet · Cantant, clarinetista i compositora

A l’escenari, és un remolí inesgotable, passant d’un registre a un altre amb una facilitat escandalosa i una passió desbordant. El jazz, la cançó, la música brasilera i la música d'arrel conflueixen en un espectacle enlluernador de principi a fi, capaç d’unir a tot tipus d’espectadors en una ovació esplèndida.

 

Divendres 12 de juliol · Platja Gran (Cavall Bernat) · 23 h

Big Dani Pérez · Saxplosion

Un espectacle incendiari, musical i visual que, com ja és habitual quan Dani Pérez puja a un escenari, no deixarà indiferent al públic assistent. Però té altres qualitats que, sense saltar a primera vista, el catapulten a un nivell al que pocs arriben: al dels artistes únics, els “fora de sèrie”.

 

Divendres 19 de juliol · Platja Gran (Cavall Bernat) · 23 h

The Black Barbies · A ritme de jazz, swing, soul i funk

Una de les propostes més originals i innovadores del panorama musical actual. Aquesta banda reuneix músics de diverses procedències tant estilístiques com geogràfiques, motiu pel qual des de la primera nota creen una sensacional barreja explosiva de sons i sabors d'allò més extraordinària.

 

Divendres 26 de juliol · Platja Gran (Cavall Bernat) · 23 h

Monique Makon & Original Jazz Orquestra · Back to Amy

La veu potent de Monique Makon s’uneix a l’Original Jazz Orquestra Taller de Músics per crear Back to Amy, el primer tribut a Amy Winehouse amb una big band a tot l’estat. Junts l’homenatjaran a través d’un repertori de dotze dels temes més coneguts de la cantant britànica.

 

Divendres 2 d’agost · Platja Gran (Cavall Bernat) · 23 h · Gratuït

Del musical a l’estàndard ·Versions icòniques de grans figures

Alina Furman, Gemma Abrié i el Manel Camp Quartet ofereixen un concert que fa un viatge pel repertori més emblemàtic dels musicals de Broadway i les pel·lícules musicals americanes, que han desenvolupat unes altres vides dins l’àmbit del jazz, convertint-se en estàndards de referència.

 

Divendres 9 d’agost · Platja Gran (Cavall Bernat) · 23 h

The Sey Sisters · Un espectacular trio de veus negres

Un viatge del gospel a la música africana, passant pel soul; cants impregnats de profunda emoció. Les riques harmonies, els cants a cappella i les seves carismàtiques actuacions es combinen per fer reviure l’esperit i l’ànima gospel amb el que volen reivindicar el seu paper com a afrodescendents.

 

Divendres 16 d’agost · Platja Gran (Cavall Bernat) · 23 h

The Django Orchestra · Un projecte únic al panorama del gipsy jazz

Comandats per Albert Bello, una formació de 26 músics acompanyats per Oriol Saña al violí i sota la direcció de Sergi Vergés, remouen el repertori de Django Reinhardt en un espectacle frenètic, virtuós i acurat, amb un ventall de ritmes que recorden les big bands del swing més explosiu.

 

Divendres 23 d’agost · Platja Gran (Cavall Bernat) · 23 h · Gratuït

Barcelona Big Blues Band & Lluís Coloma · Seguint la tradició de les grans bandes

Sota l'impuls i la direcció del contrabaixista Ivan Kovacevic s'han convertit en una de les formacions més poderoses i sol·licitades en el circuit del swing, el jazz i el rhythm’n’blues del país. En aquesta ocasió el convidat és el prodigiós i virtuós pianista de blues i boogie woogie Lluís Coloma.

 

Divendres 30 d’agost · Platja Gran (Cavall Bernat) · 23 h · Gratuït

White Pepper · Homenatge a The Beatles

Temes dels mítics àlbums Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band i White Album adaptats per confluir amb l’elegant i personal estil de Laura Simó, acompanyada de David Simó -bateria-, Jordi Franco -baix elèctric-, Guim Garcia Balasch -saxos i flauta- i Nito Figueras -piano, arranjaments i direcció musical-.


Autor: Redacció


#jazz #platjadaro


#jazz #platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...