Notícies més llegides




Política


Blanes

ERC Blanes, a l'espera de la decisió dels comuns

Política  -  12/06/2019  -  17:40

La formació encapçalada per Àngel Canosa espera que Blanes En Comú-Podem segelli un acord de govern i impulsi així “el canvi”


Erc Blanes

Erc Blanes



El paisatge electoral que es va derivar a Blanes el 26-M condueix obligatòriament als pactes. El partit vencedor a les urnes, ERC, s'ha mantingut ferm en el seu posicionament i ha centrat tots els seus esforços en establir un pacte de govern ampli amb Blanes En Comú-Podem, formació que com ells, i també com el PSC, va obtenir 5 escons a les passades municipals.

Així ho ha destacat aquesta tarda el candidat republicà, Àngel Canosa, que ha remarcat que l'endemà dels comicis locals la seva formació va iniciar els contactes amb la resta de formacions per estudiar un pacte de govern. “Vam parlar amb tots els grups municipals que ens van voler atendre, sempre vam mostrar la mà estesa”, ha subratllat el candidat de la llista més votada al passat mes de maig, amb 3.268 vots.

En aquest sentit, el partit independentista va iniciar converses per segellar un “govern fort de 10 regidors” amb els comuns, formació encapçalada per Jordi Urgell. Canosa, que ha ressaltat la “bona sintonia” amb Blanes En Comú-Podem, ha explicat que el diàleg va resultar fructífer i que, amb poc temps, es va arribar a un acord en diferents assumptes cabdals, com ara el futur cartipàs que hi hauria en un govern entre aquestes dues formacions o el programa d'actuacions que es tiraria endavant per tractar les necessitats del poble durant els pròxims quatre anys.

No obstant això, Canosa també ha detallat que la formació d'Urgell li va exposar durant la ronda de negociació la seva voluntat d'apostar per un govern progressista amb ERC i PSC, un context que els republicans no contemplen: “Ja vam dir que no podíem fer un pacte amb els socialistes precisament per tirar endavant aquesta voluntat de canvi que defensem, no volem ni un alcalde socialista ni convergent a Blanes”, ha dit Canosa.


L'assemblea d'En Comú, clau

Ahir, ERC de Blanes va celebrar una assemblea per sotmetre les opcions de pacte a votació. En aquest sentit, es va declinar el pacte a 15 regidors (ERC, Blanes En Comú-Podem i PSC) i, per unanimitat, es va ratificar la possible coalició amb els comuns. A partir d'ara, doncs, la pilota es troba a la taulada de la formació d'Urgell. “No ens queda cap altra opció que esperar i veure quina serà la decisió de Blanes en Comú-Podem: poden apostar per un pacte de govern amb nosaltres o poden arribar a un acord amb el PSC i amb el suport de Ciutadans, el que permetria robar l'alcaldia a qui ha guanyat les eleccions. Això legalment es pot fer, però no és digne”, ha dit Canosa.

“Amb pacte o sense pacte, nosaltres presentarem candidatura aquest dissabte com a legítims guanyadors de les eleccions. Blanes ha votat i ha dit que no vol socialistes ni convergents a l'alcaldia”, ha afegit el candidat d'ERC.


Autor: Redacció


#erc #blanes


#erc #blanes





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...