Notícies més llegides




Andorra


Andorra

Andorra s’adhereix a la celebració del Dia mundial de la seguretat sanitària dels aliments

Andorra  -  10/06/2019  -  14:49

També es van dur a terme 7 inspeccions de vigilància sanitària davant situacions d’insalubritat en habitatges i altres entorns




En el marc del Dia mundial de la seguretat sanitària dels aliments, que aquest se celebra sota el lema "La innocuïtat dels aliments és un assumpte de tots", l'Àrea Seguretat Alimentària i Entorn, ha presentat la Memòria de l'activitat del 2018. El responsable de l'àrea, Josep M. Casals, ha afirmat que els principals eixos de treball s'han centrat a aconseguir el millor nivell possible de seguretat alimentària i de vigilància de l'entorn a través de la prevenció i la inspecció i en fomentar i promocionar els estils de vida saludables tant en l'àmbit de la nutrició com de l'activitat física. Casals ha afirmat que les conclusions de la memòria reflecteixen l'elevat nivell de seguretat i accessibilitat a una alimentació de qualitat.

En l'àmbit de la seguretat alimentària, cal destacar que durant el 2018 es va incrementar en un 3% el nombre d'establiments que desenvolupen activitats alimentàries, amb un total de 1.826 establiments censats, la majoria d'ells orientats al desenvolupament d'activitats de restauració comercial. Durant el passat any es van efectuar 1.387 inspeccions (dins de la mitjana dels últims anys). Més del 80% d'aquests controls es van realitzar a iniciativa de la mateixa administració pública (inspeccions d'ofici), en el marc del Pla nacional de vigilància i control alimentari.

Pel que fa a la vigilància de l'entorn, i l'activitat realitzada per tal d'aconseguir el millor nivell possible de salut ambiental mitjançant la planificació i l'execució d'actuacions de vigilància i control, Casal ha destacat els bons resultats obtinguts dels mostrejos i controls oficials practicats de la qualitat sanitària de l'aigua potable, sobre el terreny, que mostren l'acurada gestió i seguiment de la qualitat sanitària de l'aigua potable que es duu a terme per part de les empreses públiques i privades que exploten i gestionen els diversos sistemes d'abastament d'aigua potable existents arreu del territori.

El cap de l'àrea també s'ha referit a les 122 inspeccions dutes a terme en l'àmbit de la vigilància sanitària d'aigües de lleure (piscines i vasos hidromassatge d'ús col·lectiu) així com la vigilància que es du a terme en les instal·lacions de climatització per al control de la legionel·losi. També ha destacat els 4 controls efectuats pel que fa als residus sanitaris, en centres o establiments l'activitat dels quals pot comportar la producció d'un volum variable i divers de material de rebuig que està classificat segons la normativa com a residu sanitari, que l’any 2018 es va focalitzar principalment en la inspecció dels procediments aplicats al Centre Hospitalari els quals es van mostrar conformes al marc normatiu vigent.

També es van dur a terme 7 inspeccions de vigilància sanitària davant situacions d’insalubritat en habitatges i altres entorns.

Quan a l'estudi i promoció dels estils de vida saludables (nutrició i activitat física) i al desenvolupament de les accions destinades a avaluar els estils de vida per a fomentar polítiques i actuacions orientades fomentar hàbits saludables, s'han exposat les diverses actuacions que s'han dut a terme, com són la coordinació i finalització dels treballs d'execució de la 2a Enquesta Nutricional d'Andorra (ENA 2018) i la presentació dels resultats preliminars el passat mes de desembre, la col·laboració a l'organització de la 9a Diada de l'Esport per a Tothom (Cursa Illa Carlemany).

També s'han esmentat les actuacions diverses destinades al manteniment i a la promoció del Camí saludable dels drets humans, la finalització dels treballs i publicació de la guia d'Informació dels al·lèrgens en aliments no envasats, el treball per a la implementació del cabal comunitari en matèria agroalimentària en el marc de la negociació de l'acord d'associació amb la UE, així com l'actualització de la reglamentació relativa als criteris de qualitat sanitària de l'aigua destinada al consum humà.

El desembre del 2018, les Nacions Unides van aprovar una resolució per la qual es declara el 7 de juny, com a Dia mundial de la seguretat sanitària dels aliments, designant a la FAO i l'OMS com els organismes que han de liderar els esforços destinats a assegurar un accés universal a una alimentació suficient, segura i adequada.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...