Notícies més llegides




Andorra


Andorra

Uns 300 professionals reflexionen sobre la transformació educativa al Congrés Educació i Entorn

Andorra  -  30/05/2019  -  16:36

Durant els tres dies que dura el certamen, els participants també podran dur a terme altres activitats conjuntes en l’entorn del nucli històric de la Seu d’Urgell




Al voltant de 300 professionals de l’àmbit educatiu s’apleguen d'd'avui fins dissabte a la Seu d’Urgell en el 9è Congrés Educació i Entorn de la Seu d’Urgell.

Una jornada que permet als participants reflexionar en aquesta edició al voltant de la transformació educativa, posant l’accent en les xarxes i el lideratge pedagògic per millorar la qualitat del sistema.

El Congrés d’Educació i Entorn està organitzat conjuntament pel Govern d’Andorra, el Departament d’Educació, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Durant els tres dies que dura el certamen, els participants també podran dur a terme altres activitats conjuntes en l’entorn del nucli històric de la Seu d’Urgell.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra, Ester Vilarrubla, inaugurarà aquesta tarda el congrés, conjuntament amb el conseller d’Educació, Josep Bargalló; l’alcalde de La Seu Urgell, Albert Batalla; el degà del Capítol Catedralici de La Seu d’Urgell, Xavier Parés; i el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro.

L’edició d’enguany versa sobre la innovació pedagògica com a mitjà per a transformar els centres i els processos educatius, entenent la transformació educativa com una realitat que s’ha de dur a terme en el nucli dels centres i de la comunitat educativa. Les xarxes educatives són el suport que ha de transformar i millorar l’aprenentatge, a més del lideratge pedagògic dels docents i equips directius qui ho han de fer possible.
Per reflexionar al voltant de tots aquests aspectes, el congrés s’estructura en tres àmbits: un espai de reflexió, en format conferència, per als diferents debats; un espai d’interacció, en format de presentació d’experiències; i una taula rodona, en forma de debat, amb la participació d’experts.

La visió d’experts internacionals
Per reflexionar al voltant dels diferents temes plantejats, el Congrés Educació i Entorn aplega opinions de personalitats d’àmbit internacional i territorial:
- José Weinstein: Sotssecretari d’Educació del Govern de Xile entre 2000 i 2003. Entre març de 2006 i abril de 2013 va ser director executiu del Programa d’Educació de la Fundació Xile, organisme que impulsa el desenvolupament dels programes de tecnologia i educació, gestió escolar de qualitat i assistència tècnica a escoles deficitàries.
- David Bueno: Doctor en Biologia i professor i investigador de Genètica a la Universitat de Barcelona. La seva trajectòria professional i acadèmica s’ha centrat en la genètica del desenvolupament i la neurociència i la seva relació amb el comportament
- Xavier Prats Monné: Assessor especial de Teach for All, una organització global sense ànim de lucre que té com a missió principal ampliar l’oportunitat educativa a tot el món, des d’octubre de 2018. Anteriorment fou alt funcionari de la Comissió Europea, com a director general d’Educació i Cultura.
- Àngel Castiñeira: Director de la Càtedra de Lideratge i Governança Democràtica de la Universitat d’ESADE-Ramon Llull. Les seves àrees d’interès són: la filosofia social i política, el pensament geopolític, l’ètica organitzativa, la responsabilitat social corporativa i els valors, els canvis en l’entorn social i cultural i lideratge i governança democràtica.
- Verónica Boix: Investigadora principal i membre del comitè de direcció del Project Zero, Harvard Graduate School of Education. Amb un coneixement de la ciència cognitiva, el desenvolupament humà i l’educació, examina com preparar els joves per un món de creixent complexitat i interdependència.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...