logo
Imprimir
30-05-2019 | 16:36hs
•ANDORRA

Uns 300 professionals reflexionen sobre la transformació educativa al Congrés Educació i Entorn

Durant els tres dies que dura el certamen, els participants també podran dur a terme altres activitats conjuntes en l’entorn del nucli històric de la Seu d’Urgell

Al voltant de 300 professionals de l’àmbit educatiu s’apleguen d'd'avui fins dissabte a la Seu d’Urgell en el 9è Congrés Educació i Entorn de la Seu d’Urgell.

Una jornada que permet als participants reflexionar en aquesta edició al voltant de la transformació educativa, posant l’accent en les xarxes i el lideratge pedagògic per millorar la qualitat del sistema.

El Congrés d’Educació i Entorn està organitzat conjuntament pel Govern d’Andorra, el Departament d’Educació, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Durant els tres dies que dura el certamen, els participants també podran dur a terme altres activitats conjuntes en l’entorn del nucli històric de la Seu d’Urgell.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra, Ester Vilarrubla, inaugurarà aquesta tarda el congrés, conjuntament amb el conseller d’Educació, Josep Bargalló; l’alcalde de La Seu Urgell, Albert Batalla; el degà del Capítol Catedralici de La Seu d’Urgell, Xavier Parés; i el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro.

L’edició d’enguany versa sobre la innovació pedagògica com a mitjà per a transformar els centres i els processos educatius, entenent la transformació educativa com una realitat que s’ha de dur a terme en el nucli dels centres i de la comunitat educativa. Les xarxes educatives són el suport que ha de transformar i millorar l’aprenentatge, a més del lideratge pedagògic dels docents i equips directius qui ho han de fer possible.
Per reflexionar al voltant de tots aquests aspectes, el congrés s’estructura en tres àmbits: un espai de reflexió, en format conferència, per als diferents debats; un espai d’interacció, en format de presentació d’experiències; i una taula rodona, en forma de debat, amb la participació d’experts.

La visió d’experts internacionals
Per reflexionar al voltant dels diferents temes plantejats, el Congrés Educació i Entorn aplega opinions de personalitats d’àmbit internacional i territorial:
- José Weinstein: Sotssecretari d’Educació del Govern de Xile entre 2000 i 2003. Entre març de 2006 i abril de 2013 va ser director executiu del Programa d’Educació de la Fundació Xile, organisme que impulsa el desenvolupament dels programes de tecnologia i educació, gestió escolar de qualitat i assistència tècnica a escoles deficitàries.
- David Bueno: Doctor en Biologia i professor i investigador de Genètica a la Universitat de Barcelona. La seva trajectòria professional i acadèmica s’ha centrat en la genètica del desenvolupament i la neurociència i la seva relació amb el comportament
- Xavier Prats Monné: Assessor especial de Teach for All, una organització global sense ànim de lucre que té com a missió principal ampliar l’oportunitat educativa a tot el món, des d’octubre de 2018. Anteriorment fou alt funcionari de la Comissió Europea, com a director general d’Educació i Cultura.
- Àngel Castiñeira: Director de la Càtedra de Lideratge i Governança Democràtica de la Universitat d’ESADE-Ramon Llull. Les seves àrees d’interès són: la filosofia social i política, el pensament geopolític, l’ètica organitzativa, la responsabilitat social corporativa i els valors, els canvis en l’entorn social i cultural i lideratge i governança democràtica.
- Verónica Boix: Investigadora principal i membre del comitè de direcció del Project Zero, Harvard Graduate School of Education. Amb un coneixement de la ciència cognitiva, el desenvolupament humà i l’educació, examina com preparar els joves per un món de creixent complexitat i interdependència.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/91587_un-300profe-ional-reflexionen-obrelatran-formacioeducativaalcongre-educacioientorn-1.htm