Notícies més llegides



Baix Empordà


Palamós

S'arranja el tram de camí de ronda a Palamós que uneix els dos sectors de la platja de La Fosca

Baix Empordà  -  28/05/2019  -  14:41

Es tracta concretament del tram que connecta els àmbits de la Fosca i de Sant Esteve de La Fosca, i que transcórrer just per davant de la Roca Negra




A finals de la setmana passada varen finalitzar les tasques d'arranjament de la secció del camí de ronda que uneix els dos sectors de la platja de La Fosca, concretament els àmbits de La Fosca i de Sant Esteve de La Fosca, i que transcórrer just per davant de l'emblemàtica Roca Negra (o Rocafosca), que presideix aquesta reconeguda platja palamosina.

El traçat d'aquest tram es trobava en mal estat degut als desnivells de la seva superfície, amb sots provocats principalment pel creixement i desenvolupament d'arrels d'arbres, així com per l'erosió provocada amb els anys pel pas de l'aigua de pluja.

Davant aquesta situació l'Ajuntament de Palamós va sol·licitar al Servei de Costes del Ministerio de Medio Ambiente, la realització d'aquest arranjament amb l'objectiu restaurar la planimetria d'aquest tram, la qual cosa s'ha dut a terme durant la setmana passada per part d'una empresa especialitzada i sota la supervisió i finançament del Servei de Costes.

Les tasques realitzades han permès refer de nou tota la superfície, que s'ha compactat amb sauló sòlid, que amb una barreja amb calç permet endurir i donar al camí una major durabilitat. A banda s'han eliminat els graons existents, retirant les travesses de fusta i deixant tota la base a un sol nivell.

També s'han eliminat els sots i els desnivells que s'havien creat amb el temps i que dificultaven als vianants poder fer un recorregut còmode en aquest tram. A una banda l'altra d'aquesta secció de camí de ronda s'ubicaran pilones de fusta per tal de prohibir-hi l'accés de vehicles a motor.

L'Ajuntament de Palamós ja preveia arranjar aquest tram amb recursos propis si el Servei de Costes, amb competències en aquest àmbit, no ho hagués pogut assumir.

De fet aquest arranjament ja es va incloure en el procés de participació ciutadana que ha decidit el destí d'una part de la inversió del pressupost municipal 2019, on entre altres accions els ciutadans varen escollir aquest projecte com una de les propostes de millora a poder realitzar enguany.

Amb els diners que ja preveia el pressupost municipal per aquest projecte i que ara no s'hauran d'invertir en aquest arranjament, l'Ajuntament de Palamós els destinarà a altres millores d'accessibilitat i d'equipaments que es requereix realitzar al litoral palamosí.


Autor: Redacció


#palamos #camideronda


#palamos #camideronda





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...