Notícies més llegides




Política


Girona

El PSC de Girona critica la liquidació de Vivendes de Girona i Iniciatives i Projectes

Política  -  23/05/2019  -  18:29

El problema del lloguer a la ciutat de Girona està causant problemes de gentrificació al Barri Vell que a l'últim any la meitat dels joves que hi vivien han hagut de marxar a causa de no poder pagar els pisos




Sílvia Panque ha valorat que la desídia i mala gestió del govern de CiU ha provocat la liquidació. "Fa uns mesos va ser el Bloom. A quina situació arribarem si continuem així? El Pla de la Devesa en un calaix, la Policia de Proximitat anul·lada, el BLOOM convertit en un forat negre i, avui, s'han eliminat Vivendes de Girona per a l'habitatge social i Iniciatives per a la promoció de la ciutat Sílvia Paneque, com a portaveu dels socialistes de Girona, denuncia que "CiU ha culminat un any nefast per l'habitatge a Girona amb un consell d'administració sumari on ha anunciat el tancament de Vivendes de Girona, SAU". L'alcaldable ha denunciat que la definició de Vivendes és "una societat municipal que té com a objectiu la promoció d'habitatges de protecció oficial, tant destinats a la venda com a lloguer", tal com diu textualment encara avui el web de l'Ajuntament de Girona. "Mentre el preu del lloguer s'ha disparat a Girona, Madrenas tanca l'eina municipal, que hauria pogut utilitzar per mitjà de fer polítiques a favor de l'habitatge públic per tal d'aturar el problema gravíssim del lloguer a Girona". El problema del lloguer a la ciutat de Girona està causant problemes de gentrificació al Barri Vell que a l'últim any la meitat dels joves que hi vivien han hagut de marxar a causa de no poder pagar els pisos.

Sílvia Paneque ha denunciat que "en el mateix Consell Municipal, el govern de CiU ha tornat a demostrar en una segona ocasió la seva absoluta desídia pel funcionament dels òrgans i entitats municipals i també ha anunciat el tancament d'Iniciatives i projectes municipals S.A', entitat de capital públic destinada a projectes diversos de promoció de la ciutat. Estem davant d'un abandonament clamorós dels deures que hauria d'haver assumit el govern de Convergència i Unió. El mateix ha succeït a Vivendes i a Iniciatives que el que ha passat amb el BLOOM. Marta Madrenas, en el BLOOM, té la responsabilitat primer com a regidora responsable i després com a alcaldessa d'haver portat a aquest projecte a un abandó tan descomunal, que fins i tot hi ha hagut desaparició de material tecnològic d'altíssima qualitat i, a aquí, ningú no se n'havia adonat. Vivendes i Iniciatives avui han iniciat el seu camí de liquidació pocs dies abans de les eleccions", ha afegit Paneque.

"En el programa electoral de CiU de fa quatre anys s'hi pot llegir encara avui que hi hauria un programa de mediació de la policia i s'han passat l'últim mig any desmuntant-lo; que es crearia la figura del conciliador d'oci nocturn i ha resultat un immens fracàs; s'hi deia que s'ampliaria la Policia Municipal i la candidata Marta Madrenas no para de repetir que se n'han perdut per culpa de les prejubilacions; s'hi afirmava que es potenciaria el programa d'escales segures i se l'han carregat; un pàrquing de caravanes, un càmping escola, un nou camp de futbol de gespa artificial, el centre de la cançó, la casa Pastors, els fons Santos Torroella, la zonificació escolar, l'oficina d'atenció a l'empresa i a l'emprenedor i el Pla estratègic de promoció econòmica i ocupació figuraven en un programa ficció que no ha fet res de tot això", ha assenyalat Paneque.


Autor: Redacció


#girona #psc


#girona #psc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...