Notícies més llegides



Política


Girona

Sílvia Paneque assumeix 18 compromisos que configuren un model de ciutat de futur de progrés i de cohesió

Política  -  22/05/2019  -  18:30

L'alcaldable Sílvia Paneque s'ha compromès, davant diferents entitats i associacions de la ciutat de Girona, a fer efectiu 18 compromisos, entre els quals destaquen l'augment en seguretat, la reforma del centre de Girona i mobilitzar 1.100 aparcaments nous al centre de la ciutat




L'alcaldable del PSC, Sílvia Paneque, avui, ha volgut realitzar un acte solemne de manifest de 18 compromisos davant d'una nombrosa i diversa representació de les entitats i associacions de la ciutat de Girona en qualitat de fedataris públics. La portaveu ha volgut agrair-los la presència i ha afirmat que "sóc conscient que a aquí hi ha persones amb un pensament polític ben divers i que la vostra presència és un acte més que feu de compromís amb la ciutat de Girona".

Els primers punts que Paneque ha volgut fer públics són la dedicació completa a Girona i "no compatibilitzar l'alcaldia amb cap altre càrrec polític remunerat"; i recuperar el tarannà seriós de l'Ajuntament de Girona per mitjà de reprendre el diàleg amb qualsevol altra institució des del respecte i parlar, pensar i actuar per a tots els gironins i gironines. "El retorn a una situació de normalitat a Girona urgeix i és el punt clau per poder anar per feina i oferir solucions als problemes de la gent", ha explicat Paneque.

Entre les propostes noves, que ha anunciat l'alcaldable socialista, han destacat "iniciar els tràmits necessaris amb les institucions, perquè les 1.100 places d'aparcament de l'estació del TAV siguin gestionades pel Tercer Sector, acció que millorarà la mobilitat i els aparcaments de la ciutat". I emprendré un "ambiciós projecte de reforma del centre, perquè una ciutat més gran ha de tenir un centre més gran. Un centre ampliat que sigui dels vianants, amb el comerç ben connectat i tancat al trànsit rodat". Paneque creu que aquest projecte de futur "significa tenir un model de ciutat clar que la cohesionarà tal com ho va fer el Pla especial del Barri Vell de l'alcalde Quim Nadal".

A continuació, l'alcaldable socialista ha volgut tenir el coratge d'assumir un compromís públic i firmar-lo per portar a terme tot un seguit de mesures ben concretes: incrementar el número d'agents de la Policia Municipal en un mínim de 30 efectius; recuperar la Policia de proximitat i el programa d'Escales Segures per actuar a dins les comunitats; construir 14 pisos d'habitatge social al Modern i intervenir en la regulació del lloguer per mitjà de polítiques actives d'habitatge; regular i situar un topall als pisos turístics del Barri Vell, suprimir activitats culturals banals i descentralitzar noves activitats culturals de qualitat als barris; doblar els recursos de dependència per atendre la gent gran i dependents; i a obrir dos nous locals per a entitats vinculades al feminisme, d'una banda, i al col·lectiu LGTBI, de l'altra.

L'alcaldable del PSC també tancarà amb les entitats financeres dues línies de finançament destinades als emprenedors i empresaris de la ciutat: una dedicada a projectes que comencen i l'altre per Startups que necessitin un segon impuls per al seu negoci. També crearà un espai institucional o Plenari de l'àrea metropolitana de Girona amb 10 Ajuntaments més, per definir
àrees comercials, verdes i industrials, la ubicació del nou hospital Trueta i per assegurar el futur de l'Aeroport de Girona.

"Seré l'alcaldessa de tots i totes: treballaré de manera incansable per recuperar l'abraçada entre els ciutadans i, per això, respectaré la gran diversitat d'idees, cultures, tradicions i creences que té i que és Girona", ha afirmat Paneque.


Autor: Redacció


#girona


#girona #psc #silviapaneque #26m





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...