Notícies més llegides




Entrevistes


Vilobí d'Onyar

Olga Guillem: 'Recuperarem l'harmonia que s'ha perdut entre els pobles i l'administració'

Entrevistes  -  22/05/2019  -  16:25

L'alcaldable de Junts per Vilobí, Salitja i Sant Dalmai aspira a recuperar l'alcaldia liderant una candidatura “inclusiva” amb gent de totes les edats


Olga Guillem

Olga Guillem



L'exalcaldessa de Vilobí, Salitja i Sant Dalmai, Olga Guillem, aspira a recuperar vara de batllessa aquest diumenge, amb motiu de les eleccions municipals. Ho farà liderant el projecte de Junts per Catalunya al municipi, una llista transversal que es presenta amb força per recuperar l'alcaldia, ara en mans de Cristina Mundent (Grup Municipal Independent, GMI). “Aquest últim estat un mandat confós, poc actiu, poc transparent, fins i tot opac, diríem. Si mirem els objectius que ens proposaven en la passada legislatura veurem que no s´ha complert cap dels seus projectes estrella”, critica Guillem.


Què la motiva a presentar-se com a alcaldable en aquestes eleccions municipals?

Olga Guillem. La meva font principal de motivació és el fet d'encapçalar l'equip que hem format durant aquests darrers quatre anys, un grup de més de trenta persones il·lusionades amb aquest projecte, amb moltes ganes de treballar i, sobretot, de fer la feina ben feta, amb empatia  per la gent del municipi i per les seves necessitats. Gent molt propera que lluita per fer possible que els nostres tres pobles tornin a ser vius, dinàmics, segurs i amb un projecte de futur.


Quines sensacions té de cara al 26-M?

O.G. Les sensacions sempre han estat bones, som un equip positiu i, passi el que passi el dia 26, res ens farà perdre la nostra vocació. No obstant això, com tots els grups polítics que es presenten, la nostra aspiració és guanyar. Sabem que si Junts per Vilobí, Salitja i Sant Dalmai estem al capdavant del govern de l'Ajuntament és l'única manera que assegura als nostres pobles la reconducció de diverses situacions anòmales i irregulars que s'han produït al llarg d'aquests darrers quatre anys al municipi. Recuperarem l'harmonia que s'ha perdut entre els pobles i l'administració i vetllarem realment pels interessos de tots els veïns i veïnes, sense exclusions ni interessos personals o amiguismes encoberts.


Com definiria la llista que l'acompanya?

O.G. Crec que la millor forma de definir-la és a través d'una frase: "Res millor que gent de poble per lluitar pels interessos del poble". La nostra candidatura és inclusiva i està formada per persones amb diferents tipus d'experiència i formació: estudiants universitaris que han acabat la carrera, comercials, pagesos i grangers, mestres, empresaris, administratius... Això sí, hi ha una cosa que tots tenim en comú: l'estima incondicional al nostre municipi.


Destaqui un punt fort de la candidatura.

O.G. Un dels nostres punts forts és que tenim representació de totes les edats, des dels més joves fins als més grans. D'aquesta manera assegurem que tots els veïns del municipi se sentin identificats amb Junts per Vilobí, Salitja i Sant Dalmai i que, d'aquesta manera, estiguin representats pel seu Ajuntament. Tot és més senzill quan et pots dirigir a algú amb qui ets generacionalment més afí, de forma ràpida, directa i eficaç.


Quina valoració fa del darrer mandat i què pot aportar el seu partit que no puguin brindar les altres formacions?

O.G. Ha estat un mandat confós, poc actiu, poc transparent, fins i tot opac, diríem. Si mirem els objectius que ens proposaven en la passada legislatura veurem que no s´ha complert cap dels seus projectes estrella. Ens han apujat els IBIS 400.000 euros; les despeses ordinàries han patit un increment de 510.000 euros; en personal de l'administració i serveis tècnics, de 300.000 euros; en seguretat social de l'Ajuntament, sense cotitzar cap dels regidors ni l'alcaldessa, hi ha un increment de 60.000 euros. En definitiva, s'ha fet una molt mala gestió econòmica i personal. Som l'únic partit capaç de reconduir i revertir aquesta situació.


Quins eixos bàsics té el seu programa electoral?

O.G. El més prioritari són les persones, el seu benestar i la seva seguretat. Tots els punts del nostre programa són importants, necessaris i, el més important, no venem fum. D'altra banda, haurem de treballar de valent, com havíem fet sempre, per fomentar l'esport en tots els àmbits, recuperar l'ús dels espais esportius que han estat limitats, així com per potenciar la participació del jovent en els actes culturals, festius i de lleure i promoure la cultura.


Si aconsegueix l'alcaldia quina serà la primera acció de govern que farà?

O.G. Actualment, les instal·lacions esportives del camp de futbol municipal, a causa del seu gran deteriorament, no admeten cap més reforma, sinó que s'han de reconstruir de nou. Per tant, el que considerem una de les prioritats, i de forma urgent, és la nova construcció d'aquestes. Alhora, treballarem en tots els altres projectes que formen part del nostre programa, ja que per a nosaltres tot el que hi hem exposat són propostes d'actuacions necessàries a Vilobí d'Onyar que s'han de començar a treballar des d'un bon inici per poder-les assolir satisfactòriament al llarg del mandat.

Què destacaria de les polítiques socials que voleu implementar?

O.G. Principalment la rebaixa dels impostos i les ajudes socials, vetllant sempre pel benestar i seguretat de la ciutadania.

Com li agradaria que fos el municipi d'aquí a 4 anys, quan acabi el nou mandat, amb vostè al capdavant?

O.G. Desitjo que siguin pobles amb futur, dinàmics i segurs. Però, per sobre de tot, vius. També emprenedors, innovadors, creatius i reconeguts arreu de Catalunya pel seu entorn natural i per les seves fires i festes. En definitiva, m'agradaria que fos un municipi on els habitants tinguem una bona qualitat de vida i del qual ens en sentim orgullosos.


Autor: Redacció


#juntsxcat #olgaguillem #vilobi #26m


#juntsxcat #olgaguillem #vilobi #26m





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...