Notícies més llegides




Entrevistes


Salt

Joan Martín: 'La pobresa i la manca d'oportunitats són els grans problemes de Salt'

Entrevistes  -  21/05/2019  -  23:27

El candidat del PSC a l'alcaldia de Salt defensa que el municipi ha de tornar a ser una “ciutat d'oportunitats”


Joan Martín

Joan Martín



L'alcaldable del PSC a l'Ajuntament de Salt es presenta a les eleccions del pròxim diumenge, 26 de maig, disposat a acabar amb “l'immobilisme” que ha mostrat l'equip de govern durant el darrer mandat. Per aconseguir-ho, explica que treballarà per fer del municipi del Gironès un lloc més segur, més net i amb més opcions educatives. “Cal que es construeixin les escoles El Gegant del Rec i les Arrels, l'Institut Salvador Sunyer i es projectin el quart institut i una nova escola d’Adults”, diu.

Per què s'ha presentat com a candidat a l'alcaldia de Salt?

Joan Martín. Vull ser l'alcalde de Salt precisament perquè Salt torni a ser ciutat d'oportunitats. Els meus avis i el meu pare van arribar a Salt buscant una vida millor i oportunitats per a la seva família, i Salt els hi va donar. La meva família és el reflex de persones d'origen humil, sense molta formació, que amb molt esforç i treball han aconseguit donar als seus fills una educació superior i avançar a l'ascensor social. Recordo que la meva iaia Herminia em portava a l’escola La Farga quan era petit i, quan ja era més gran, ella també va fer l'esforç de voler aprendre a llegir i escriure a l'escola d'Adults. Llavors era jo qui l'ajudava a fer els deures.

Com valora aquest últim mandat a l'Ajuntament?

J.M. El govern es defineix per l'immobilisme. Teníem l'esperança que un govern d'esquerres a Salt permetés desenvolupar projectes per millorar la vida de la ciutadania. Hi ha una imatge que crec que resumeix molt bé el que han estat aquests quatre anys a l'Ajuntament de Salt: a la solapa de l'americana de l'alcalde, hi ha un petit escut de l'Ajuntament de Salt i un gran llaç groc. No vull menystenir ni criticar tot el que suposa el llaç groc, però el govern de Salt en aquests quatre anys ha estat més centrat en el procés i en fer créixer l'independentisme que no pas en Salt.

Quins problemes té ara mateix Salt?

J.M. La pobresa i la manca d'oportunitats són els grans problemes de Salt. Tenim molta població que, o bé està a l'atur, o bé té treballs precaris. Tenim molts treballadors que són pobres i no tenim gaire activitat econòmica que proporcioni llocs de treball ni empreses que generin ingressos a l'Ajuntament. Un dels reptes del pròxim mandat ha de ser com canviem aquest paradigma.

D'altra banda, hi ha un problema greu de seguretat i de convivència generat per l'ocupació dels pisos. El mateix Ajuntament ha reconegut que hi ha prop de 500 pisos ocupats. I no és només un problema de propietat, sinó que això genera sensació d'inseguretat i un risc associat a les punxades de subministraments. La ciutadania de Salt està alarmada pels robatoris a comerços i interiors d'habitatges que darrerament s'estan produint. Ens falten efectius a una Policia Municipal que en els darrers anys no només no ha augmentat la seva plantilla, sinó que ha disminuït, i per tant no disposem de prou efectius per garantir la seguretat a la nostra vila.

Tenen un programa específic per seguretat?

J.M. Sí. És un programa extens d'una vintena de mesures. La nostra policia ha de créixer en nombre d'efectius per garantir que tots els torns i les vacances estiguin ben coberts i la ciutadania de Salt se senti segura. També hem d'exigir a la Generalitat que incrementi el nombre de Mossos d'Esquadra que estan destinats a la comissaria de Salt. A més, estipularem que la Junta de Seguretat es reuneixi periòdicament perquè tots els cossos policials estiguin a sobre dels problemes. Hem de recuperar les ajudes a les comunitats de veïns i potenciar la vigilància preventiva.

La neteja també és un problema?

J.M. I tant que ho és, fa mesos que ho denunciem, però alguns altres ho han descobert ara. Des que es van posar en funcionament els nous contenidors i el nou sistema de recollida, tenim més contenidors desbordats que mai. Les àrees d'aportació es converteixen, dia sí i dia també, en deixalleries on tirar qualsevol classe d'objectes.

Com té pensat millorar la neteja i la recollida d'escombraries?

J.M. Aconseguir un Salt net i més segur és un gran repte. No pot ser que l'inspector que ha de vetllar perquè l'empresa compleixi, el nomeni la pròpia empresa. L'obligació de l'Ajuntament és millorar el sistema de recollida de les escombraries i la neteja dels nostres carrers i vigilar que els serveis contractats compleixin amb l'estipulat en el contracte. Millorar el civisme de la ciutadania no és una tasca fàcil, però crec sincerament que es pot fer molt més del que s'està fent ara mateix.

Com a professor s'ha mostrat molt preocupat per l'educació a Salt.

J.M. Com a professor i com a veí de Salt. Que hi hagi una sola escola que no està en condicions ens hauria de preocupar a tots els veïns. Tenim escoles segregades. Algunes famílies en edat de tenir fills acaben per canviar de residència fora de Salt perquè no veuen en l'escola pública un reflex de la seva realitat. Les aules estan saturades d'alumnes amb necessitats educatives especials i la pressió demogràfica ja està afectant a l’educació secundària. Els grups estan per sobre de la ràtio i necessitem urgentment un quart institut. Recordo que el Gegant del Rec fa deu anys que té cedits els terrenys per la seva construcció, però el Departament d'Ensenyament de la Generalitat encara no ha posat la primera pedra de l'escola, que permetria treure els barracons. La Generalitat de Catalunya ha de ser coneixedora i conscient de quins són els reptes que Salt té al davant amb el tema educatiu i no pot demorar més la seva intervenció. Cal que es construeixin les escoles El Gegant del Rec i les Arrels, l'Institut Salvador Sunyer i es projectin el quart institut i una nova escola d’Adults.

Quins projectes té per a Salt?

J.M. Tinc Salt al cap i al cor. Salt es mereix el cent per cent de qui governa, i al PSC tenim un projecte per a Salt, que és el que ha faltat en aquest darrer mandat. Tenim clar com volem que sigui el Salt del futur. Sabem què volem en relació a l’educació, la seguretat, la neteja i l’incivisme i en polítiques d’igualtat i benestar. Volem un Salt d'oportunitats, on es millorin les possibilitats de trobar feina i millorin els ingressos de l'Ajuntament. Per això és essencial el desenvolupament del sector sud que permeti el creixement d’una activitat econòmica potent i que els seus beneficis reverteixin en la millora de la qualitat de vida de les saltenques i els saltencs.

Com definiria la seva llista electoral?

J.M. Tenim un equip per governar. Compto amb un equip renovat, format i amb moltes ganes que, com jo, té Salt al cap i al cor. Després de tenir la primera alcaldessa dona de la història de Salt, seguim donant protagonisme a les dones, amb tres de les quatre primeres persones de la llista. Disposo d'un equip molt equilibrat, amb un nexe en comú: s'estimen Salt i volen treballar pel progrés i desenvolupament de la vila i tots els seus ciutadans, perquè mai més ningú es quedi enrere.


Autor: Redacció


#psc #salt #26m


#psc #salt #26m





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...