Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Girona, Temps de Flors consolida la xifra al voltant de 250.000 visitants

Actualitat Girona  -  19/05/2019  -  23:34

El nombre de persones que han arribat a la ciutat atrets per l'esdeveniment floral es manté respecte als anys anteriors, però s'han repartit al llarg de la setmana i s'han reduït els pics de congestió


Glòria Sánchez / GN

Glòria Sánchez / GN



La 64a edició de Girona, Temps de Flors ha mantingut la xifra de visitants dels darrers anys i ha consolidat les 250.000 persones que arriben a la ciutat cada maig per gaudir de l'esdeveniment floral. Enguany es calcula que han visitat la ciutat 255.000 persones, cinc mil més que l'any anterior. Les visites, però, s'han repartit entre els nou dies de la mostra, amb un lleuger repunt els caps de setmana, però s'han reduït notablement els pics de congestió.

"Estem molt satisfets per les dades que tenim de visitants i perquè estem parlant d'una situació d'equilibri. Volem destacar l'esponjament en els dies de les visites d'aquest any i el fet que els caps de setmana s'han reduït els pics de congestió per afluència de persones d'altres anys. Aquesta era una línia de treball que ens havíem marcat i ha donat bons resultats", ha ressaltat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha fet balanç de l'edició d'enguany de Temps de Flors aquest vespre al costat de la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.

Pel que fa a la procedència dels visitants, un 63,76% vénen de Catalunya i de l'Estat espanyol (l'any passat eren un 69,95%) i la resta (36,24%) d'altres països, entre els quals destaca França (un 17,25% dels visitants, una xifra superior als 11,51% de l'any passat) i el Regne Unit (5,24%, un punt més que el 2018 -4,12%-).

"Vénen molts visitants estrangers i això és bo perquè demostra que som una destinació de qualitat. A més, pel que fa a l'ocupació hotelera, podem dir que gairebé a tot arreu hi ha hagut plena ocupació", ha afegit l'alcaldessa. S'estima que l'ocupació hotelera a la ciutat durant la 64a edició de Girona, Temps de Flors ha estat del 85-90%, deu punts per sobre a la de l'any passat, en què el mal temps va influir en les pernoctacions.

Una de les dades destacades d'aquesta edició ha estat l'augment del nombre de plantes i flors en els projectes. Aquest any hi ha hagut 93.831 unitats de flor, vint mil més que l'any passat (73.513) i tres cops més que el 2017 (27.880 unitats) i que el 2016 (23.350 unitats).

"Ha estat un bon Temps de Flors. Ens ha agradat sentir comentaris dient que hi havia més flor, i de fet ha estat així, perquè s'ha fet un esforç en invertir en més flor i menys màrqueting i això ha tingut visibilitat en els projectes. Girona, Temps de Flors va cada cop més lligada als conceptes de verd, natura i qualitat. Tot això seria impossible de fer, i absolutament inassumible per una administració, sinó fos per les entitats i les persones voluntàries que hi ha al darrere", ha conclòs l'alcaldessa.

Els espais més visitats d'aquesta edició han estat el claustre de la Catedral, l'església de Sant Martí, els soterranis de la Catedral i el monestir de Sant Pere de Galligants, a més del fossat de l'absis de la Catedral, un dels espais nous d'aquesta edició.

La sabateria Giralt guanya el 15è Concurs d'Aparadorisme i Decoració Interior

El muntatge de la sabateria Giralt ha guanyat el primer premi del 15è Concurs d'Aparadorisme i Decoració Interior que es fa cada any coincidint amb Girona, Temps de Flors. Enguany hi han participat 58 establiments. El segon premi ha estat per Inter 4 Estudi i el tercer premi per a Montgràfic. Aquest any s'han concedit també tres accèssits: per a la botiga Plastic Store, per a Lacorbata i per a Montserrat Lacomba. El premi popular, que s'atorga al projecte que ha obtingut més vots a través de Facebook, ha estat per Ortopèdia Soler (308 vots).

El premis s'han lliurat aquest vespre en el marc de l'acte de lliurament dels premis del Concurs de Flors, que tradicionalment es l'últim dia de Girona, Temps de Flors al Centre Cultural La Mercè. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presidit l'acte i ha lliurat els premis tant del Concurs de Flors com del Concurs d'Aparadorisme al costat de la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, i de representants de les entitats organitzadores de Girona, Temps de Flors, com Josep Tarrés i Montse Galí, així com l'organitzadora del Concurs de Flors de Temps de Flors, Anna Maria Camps.

Els guardons dels premis del Concurs d'Aparadorisme i Decoració Interior són gentilesa de la DO Empordà.


Autor: Redacció


#girona #tempsdeflors


#girona #tempsdeflors





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...