Notícies més llegides




Catalunya


Lleida

CARLES & SOFIA PROTAGONITZEN L’ESTRENA MUNDIAL DEL “CONCIERTO FLAMENCO” D’ABRAHAM ESPINOSA

Catalunya  -  19/05/2019  -  10:58

Serà juntament amb l’Orquestra Simfònica “Julià Carbonell” de les Terres de Lleida, sota la direcció d’Alfons Reverté


Carles & Sofia

Carles & Sofia



Carles & Sofia piano duo seran els protagonistes el proper 19 de maig i el següent diumenge 26, de l’estrena mundial del “Concierto Flamenco per a quatre mans i orquestra simfònica” d’Abraham Espinosa.

Els concerts tindran lloc a l’Auditori del
Conservatori del Liceu de Barcelona el dia 19 i a l’Auditori Enric Granados de Lleida, el dia 26 de maig.

Després de l'encàrrec de la transcripció per a piano a quatre mans de l’òpera
"Goyescas" de Granados, estrenada exitosament per Carles & Sofia al Carnegie Hall de Nova York el 28 de gener de 2016 -cent anys després de l'estrena de l'obra original - el duo pianístic encarrega a Abraham Espinosa la composició d'un concert per a piano a quatre mans i orquestra amb sabor flamenc. Així doncs durant l'any 2016, neix aquest "Concert flamenc per a piano a quatre mans i orquestra simfònica".

La idea de combinar el piano a quatre mans amb l'orquestra simfònica és molt poc usual, i més si se li afegeix el component estilístic del flamenc. Per reforçar més aquest gust folklòric, el concert compta amb instruments com el “cajón flamenco” o les palmes. En aquest sentit, Carles & Sofia piano duo no deixen mai de sorprendre, presentant sempre idees creatives i úniques, encarregant i afavorint la creació de nou repertori per al piano a quatre mans.

Amb una durada aproximada de 45 min. el "Concert flamenc per a piano a 4 mans i orquestra" consta de tres moviments i presenta unes grans dificultats tècniques i musicals, amb fragments altament virtuosístics i múltiples canvis de ritme i estructura.

Les seves influències musicals neixen, entre d'altres, dels grans mestres de la música espanyola: Granados, Albéniz o Falla, però també de figures com Paco de Lucía, tendint més a l'essència popular i a buscar un llenguatge que unifiqui la música clàssica amb els elements més folklòrics.

Artistes Steinway, Carles & Sofia van començar a tocar junts l’any 1987 i la seva carrera internacional els ha portat a actuar al Carnegie Hall de Nova York, al Palau de la Música Catalana o al Teatro Solís entre molts d’altres. A més dels èxits recollits en sales de concerts, han rebut reconeixements com l’Estrella de Oro a la Excelencia Profesional, la Medalla de Oro al Mérito en el Trabajo o la Cruz Europea de Oro. També tenen el seu propi projecte solidari, Concerts 4 Good i són mentors de joves talents. La crítica novayorquesa els ha qualificat com “els reis de les quatre mans”.


Autor: Redacció


#carles #sofia #piano #musica


#carles #sofia #piano #musica





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...