Notícies més llegides



Entrevistes


Figueres

Agnès Lladó: 'Figueres està atrapada en el temps, necessita una transformació econòmica i social'

Entrevistes  -  17/05/2019  -  21:51

L'alcaldable d'ERC defensa el projecte “sòlid, modern i innovador” que lidera i situa el foment de l'ocupació i la formació com a dues de les seves prioritats


Agnès Lladó

Agnès Lladó



Agnès Lladó encapçala el projecte municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Figueres de cara a les eleccions del dia 26 de maig, en la que és la primera vegada que es presenta com a cap de llista. Arriba a la cita amb les urnes convençuda i amb una idea molt clara: “L'objectiu és guanyar i governar a la ciutat”.


Amb quines sensacions afronta aquestes municipals?

Agnès Lladó. Amb sensacions bones i positives i amb la voluntat de sortir a guanyar i de governar a la ciutat.


Com definiria la llista que encapçala?

A. LL. És una llista transversal i que s'ha obert moltíssim a la ciutadania per arribar a tothom. Som una candidatura molt preparada i molt pensada per afrontar precisament les dificultats que té la ciutat; una llista guanyadora i amb un projecte sòlid, modern i innovador.


A les eleccions del 2015 ERC va treure al voltant de 2.000 vots i 3 regidors. Us marqueu algunes xifres en concret de cara al dia 26?

A. LL. L'objectiu és guanyar i això evidentment porta implícita una millora en relació als resultats electorals d'ara fa 4 anys.


Com valora el darrer mandat a l'Ajuntament de Figueres?

A. LL. Ha estat un mandat perdut i que políticament s'ha vorejat l'absurd, amb una manca de lideratge molt gran i on ha faltat consens i diàleg. Creiem que la gent ja està cansada d'una manera de governar i això s'ha demostrat durant aquest mandat, i precisament si nosaltres hem fet el projecte i la llista que hem fet és per revertir aquesta situació. Perquè, al capdavall, qui n'està patint les conseqüències és Figueres i els seus habitants.

Què pot aportar ERC de Figueres que no puguin brindar les altres formacions que es presenten?

A. LL. Esquerra Republicana de Figueres té un projecte sòlid i modern. En aquest sentit, considerem que la gestió que s'ha fet aquests últims anys fa que la ciutat estigui atrapada en el temps, als anys vuitanta i noranta, s'han anat prenent decisions en funció d'una Figueres que no existeix perquè la ciutat socialment ha canviat moltíssim i el que necessita és una transformació econòmica i social. El que fa falta són unes polítiques socials potents, i això no vol dir res més que la gent tingui un treball digne, que estigui formada, que se senti segura i que formi part d'una ciutat cívica. Som l'únic projecte que aporta solucions diferents i realistes.

A la presentació com a alcaldable va dir que calia construir la Figueres del futur. Quins són els eixos bàsics d'aquest projecte?

A. LL. Per edificar la Figueres del futur el que necessitem és fer la transformació social i econòmica que comentava abans. La ciutat del futur la construiran les persones, i per això necessitarem tenir persones formades i que tinguin les mateixes oportunitats. Volem crear un centre de referència de noves oportunitats precisament per donar resposta a aquest 17% d'abandonament escolar que tenim, i d'altra banda hi ha un 47,5% de persones en risc d'exclusió social i, com diu la Dolors Bassa, la millor política social és el treball digne. En tot això hi estem treballant: en portar unes polítiques d'ocupació fetes des del mateix ajuntament i pensades amb el que el territori necessita. Tot plegat va molt vinculat amb la formació, ens trobem amb una societat eminentment jove i molt poc formada, i el que necessitem és una formació que es vinculi al territori: formació logística, agroalimentària, turística, tecnològica... Totes aquestes coses s'han de fer seguint un projecte que realment transformi la ciutat a escala econòmica i social.


En cas que ocupi el despatx de l'alcaldia, doncs, la seva prioritat serà incentivar l'ocupació i la formació?

A. LL. Evidentment. Aquest és un dels reptes més grans que tenim durant aquest mandat, tot i que n'hi ha d'altres. En aquest sentit, jo ja he assumit dos compromisos personals que ja he avisat que m'hi posaré a treballar des del primer minut: un dels quals és treballar perquè el nou pla d'ordenació urbanística municipal s'aprovi durant aquest mandat, es tracta d'un pla d'ordenació urbanística aprovat l'any 1983 i això demostra el que deia abans, que Figueres està atrapada en el temps i que no evoluciona en l'àmbit urbanístic, que al cap i a la fi és l'eix que ens ha de permetre tenir una ciutat rehabilitada, una ciutat que no tingui uns barris que semblin el Detroit català. I, d'altra banda, l'altre compromís, que ja hi hem estat treballant durant tot aquest mandat, és el d'iniciar des del primer moment la redacció del projecte constructiu de l'escola Carme Guasch. És un deute que Figueres té amb la comunitat educativa, tenim pressupost des del 2017 i en aquell moment ERC va fer una aposta decidida i va vehicular aquests 325.000 euros, i ara el que necessitem és posar en marxa aquest projecte perquè quan tinguem els pressupostos de la Generalitat no hi hagi cap excusa per a fer-lo realitat.


Quin és el turisme que defenseu?

A. LL. Hem de ser molt conscients d'una cosa: si Figueres és una ciutat de la qual els seus ciutadans se'n senten orgullosos també serà una ciutat on els visitants voldran venir. Figueres ha d'actuar com a capital de comarca i ha de convertir-se en una experiència en l'àmbit cultural, però també comercial i social. El que hem de fer és posar Figueres al mapa i ajudar-la a evolucionar, que no tinguem aquesta sensació de decadència que ens fa estar enclotats en el temps i veure com les ciutats del nostre voltant van evolucionant mentre que la nostra ciutat el que fa és involucionar.


Quina importància ha de tenir el comerç de proximitat a la ciutat del futur?

A. LL. Sempre hem defensat el comerç de proximitat. Des del punt de vista comercial, que és un àmbit que cada vegada té més rellevància, és bo que la ciutat pugui oferir aquesta especialització i aquesta experiència artesanal. I en això és en el que estem treballant; el que necessitem són sobretot decisions consensuades i cal dir prou a les decisions unilaterals i improvisades, hem de ser capaços de consensuar la política d'horaris. No volem el model de Perpinyà, sinó que volem una ciutat forta i dinàmica, no una ciutat que oblidi el centre.


Des de la perspectiva esportiva hi ha dues demandes que es reclamen ja fa temps: un tercer pavelló i una nova piscina. Seran una realitat amb vosaltres al capdavant del consistori?

A. LL. Des d'ERC de Figueres hem defensat i defensem la retenció del talent, un concepte no només lligat en el món professional, sinó també esportiu. Si el talent esportiu marxa és perquè no té unes infraestructures dignes. En aquest mandat ERC ha garantit que el pressupost pel pavelló hi fos, però el que no s'ha fet per part del govern és executar-lo. Tenim pressupost pel tercer pavelló des del 2016 i si s'haguessin executat les partides tindríem la instal·lació pràcticament acabada. ERC és garantia que això s'acabi realitzant en aquest mandat, de la mateixa manera que també hem de treballar per impulsar la segona piscina municipal. Volem que l'esport sigui l'element cohesionador de la ciutat i és per això que volem fer una aposta decidida per aproximar l'esport a la gent i enfortir, així, la inclusió de tothom.

Quines mesures contempleu per millorar la seguretat?

A. LL. Tenim un programa ferm i decidit en aquest aspecte, tot i que cal remarcar que la seguretat també vol dir combatre la pobresa i l'incivisme, així com garantir la convivència. Tenint en compte això hi ha diverses accions que s'han de fer. La primera: si tenim en compte que la preservació de l'espai públic, que el fet de sentir-te segur i que la garantia de la convivència és una obligació de qualsevol governant i un dret indiscutible de qualsevol ciutat, el que hem de fer és que les ordenances municipals es compleixin, i des de l'Ajuntament hem de dotar-les dels recursos suficients perquè així sigui.

D'altra banda, hem de ser conscients que tenim un cos de la Guàrdia Urbana que no està dotat dels agents que necessita Figueres. Nosaltres apostem per complir amb la ràtio de dos agents per cada 1.000 habitants així com l'eliminació dels punts foscos amb la millora de l'enllumenat, la creació d'un cos de vigilància amb finalitats cíviques o reforçar el patrullatge a peu amb una unitat canina que ja està funcionant molt bé a altres municipis. I, sobretot, és necessari treballar conjuntament amb les comunitats de propietaris per garantir la seguretat a l'entorn i els accessos dels seus edificis i la supervisió de l'empadronament i el control de frau en els subministraments. Creiem que la nostra és una aposta clara i decidida per garantir la convivència i la seguretat.


Quina Figueres es podria visualitzar d'aquí a quatre anys després de la gestió d'ERC?

A. LL. Una Figueres realista, transparent, dinàmica i que escolta, però sobretot una Figueres de les persones: que treballa per a la seva gent i que posa els figuerencs i les figuerenques al centre de totes les decisions.


Autor: Redacció


#erc #figueres


#erc #figueres #agnesllado





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...