Notícies més llegides




Andorra


Andorra

Andorra inaugura la proposta "El futur és ara" de Philipppe Shangti a la 58a Biennal d'art de Venècia

Andorra  -  13/05/2019  -  20:07

L'obra "El futur és ara" romandrà exposada a les dependències l'Institut Santa Maria della Pietà fins a finals del mes de novembre




La ministra en funcions de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha inaugurat oficialment el pavelló d'Andorra a la 58a Biennal d'art de Venècia davant de més d'un centenar persones convidades, amb la instal·lació "El futur és ara" de Philipppe Shangti.

L'exposició està comissariada per l'artista andorrana Eva Martínez, "Zoe". Gelabert, ha firmat que la col·laboració dels dos creadors impulsen la continuïtat de l'aposta d'Andorra per participar en l'aparador artístic més important del panorama internacional.

La titular de Cultura en funcions ha afirmat, durant el seu discurs inaugural, que el pavelló d'Andorra presenta una proposta provocadora i de ficció especulativa, a la qual l'artista que representa Andorra sacseja la consciència col·lectiva amb la seva visió del món i mitjançant una obra fragmentada en retalls que cal examinar aïlladament per entendre aquest projecte multidisciplinari, basat en la crítica al consumisme exacerbat i als seus efectes. La ministra ha afegit que gràcies a la presència a la Biennal (aquest és el cinquè any amb representació del Principat), els artistes andorrans que hi ha pres part, han mostrat una part de la personalitat del país.

Per la seva part, la comissària "Zoe" s'ha mostrat satisfeta amb l'evolució de l'obra de Shangti i la seva posada en escena al pavelló d'Andorra. Durant la seva intervenció, s'ha referit al títol de la Biennal del 2019, "Tant de bo visquis temps interessants" (May you live in interesting times), com un paral·lelisme amb l'època de crisi que ha viscut el món en els darrers anys: un període d'incertesa al qual l'art ha estat una guia per continuar i seguir creixent.

L'obra "El futur és ara" romandrà exposada a les dependències l'Institut Santa Maria della Pietà fins a finals del mes de novembre. El seu autor, Philippe Shangti va néixer a França l'any 1983 i la seva personalitat curiosa, imaginativa i perfeccionista l'han convertit en un artista autodidacta que compta amb el reconeixement dels col·leccionistes d'art contemporani i de famosos que queden seduïts per les seves obres.

Shangti reflecteix un estil delirant i caòtic en un primer instant a les seves obres, però amagades sota un control estricte pensat al mil·límetre. Fotografia, escultura i també audiovisual d'estil kitsch, el projecte del representant andorrà a la 58a Biennal de Venècia ens apropa a l'estètica contemporània en clau art pop.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...