Notícies més llegides



Política


Olot

Junts per Catalunya Olot aposta per la nova biblioteca a Can Sacrest com a projecte transformador per a la ciutat

Política  -  10/05/2019  -  11:47

També proposa cobrir el pati de l'Hospici, per poder-hi acollir més activitats


Junts per Catalunya Olot

Junts per Catalunya Olot



L’equip de Junts per Catalunya Olot ha explicat aquest matí les propostes principals de l’àmbit de Cultura del projecte de govern municipal que presenta per a les eleccions del 26 de maig. D’entre aquestes propostes, el seu cap de llista, Pep Berga, ha destacat el projecte de nova biblioteca a Can Sacrest.

Pep Berga ha assegurat que “es tracta d’un projecte que és molt més que una biblioteca, és un projecte transformador per a la ciutat”.

L’alcaldable de Junts per Catalunya Olot ha explicat que la proposta contempla “un equipament del segle XXI que respongui a diferents objectius: una biblioteca capaç d’identificar les noves necessitats dels usuaris, un espai on construir comunitat, un espai de confiança, de socialització, un espai de creació i on compartir experiències, flexible, acollidor i social. De biblioteca per a llibres a biblioteca per a persones. Ha de ser l’equipament-espai de relació de la ciutat per excel·lència”.

Pep Berga també ha destacat que la nova biblioteca, situada a Can Sacrest, serà “un espai de transformació urbana” que connectarà el barri de Sant Miquel i el Nucli Antic. Ha explicat que ho farà “dinamitzant la zona compresa entre la Plaça Major i la Plaça del Carme. Connectant la zona superior del carrer del Sastres i el barri de Sant Francesc amb aquest nou equipament per darrera de l’església del Carme”. Això, ha afegit, “ha de ser un incentiu per als propietaris dels habitatges més propers a aquesta zona a invertir-hi i un element dinamitzador d’aquest sector de la ciutat, com la nova plaça Mercat ho va ser en el seu moment”.

L’alcaldable de Junts per Catalunya Olot ha assegurat que “aquest és sense dubte el gran projecte del proper mandat. És gran en tots els sentits. Però és un projecte realista, centrat en allò que és possible fer des de l’Ajuntament i amb la participació i col·laboració d’altres institucions”.

Pep Berga ha assenyalat que el projecte de nova biblioteca a Can Sacrest és un bon exemple “que la cultura és l’opció política més revolucionària a llarg termini, com deia Montserrat Roig”. Berga ha afirmat que Junts per Catalunya Olot “ens sentim molt identificats amb aquesta frase. La cultura ens dona les eines necessàries per afrontar els reptes de cada moment, personalment, però també com a ciutat”.

Pep Berga ha dit que “s’ha de continuar programant des de l’Ajuntament, però a la vegada donant suport econòmic, d’assessorament o en forma d’equipaments a totes aquelles entitats que treballen a favor de la cultura”.

Pel que fa a inversions, Pep Berga ha explicat que Junts per Catalunya Olot també proposa “tirar endavant les obres per cobrir el pati de l’Hospici, per facilitar que s’hi puguin fer més activitats i així la ciutat disposi d’un nou equipament escènic tot l’any”.

Junts per Catalunya Olot ha fet la presentació de les propostes de Cultura a l’Hospici. Gemma Canalias i Jordi Sellas (11 i 19 de la llista de Junts per Catalunya Olot) han acompanyat Pep Berga.

Gemma Canalias és tècnica en promoció econòmica i experta en TIC. Llicenciada en Investigació i Tècniques de Mercat i en Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat Oberta de Catalunya, diplomada en Ciències Empresarials a la Universitat de Girona i Grau Superior Tècnic d’Administració i Finances a l’IES Bosc de la Coma d’Olot. Forma part de la Junta veïnal de Batet i de l’Associació de dones Alba.

Jordi Sellas, actualment jubilat, va rebre el Premi Ales a la Cultura de l’Ajuntament d’Olot l’any 2013. Col·laborador de diverses entitats de la ciutat i mitjans de difusió del país. Entre moltes altres activitats, ha estat el director i presentador del programa de ràdio Cilindrada (més de 20 anys en antena), president i fundador de l’Escuderia Olot Competició i president de l’Associació FANS.

Les propostes de l’àmbit de Cultura presentades avui formen part del programa de Junts per Catalunya Olot. El programa, que recull prop de 400 actuacions per a les eleccions municipals del 26 de maig, es poden consultar des d’avui mateix a www.juntsxcatolot.cat.


Autor: Redacció


#olot #juntspercatalunya #lagarrotxa


#olot #juntspercatalunya #lagarrotxa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...