Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

La comarca de la Selva participa en la Setmana Internacional del Compost

La Selva  -  08/05/2019  -  12:14

Del 5 a l'11 de maig se celebra la Setmana Internacional del Compost (ICAW)




El Consell Comarcal de la Selva s'ha adherit a la Setmana Internacional del Compost, que organitza l'Agència de Residus de Catalunya. Amb aquesta iniciativa, l'ens selvatà pretén donar a conèixer, d'una banda, el compost que hi ha a la planta de compostatge de Santa Coloma de Farners, el tractament que se'n fa i el producte que se n'extreu i , alhora, fer promoció del seu ús i del repartiment gratuït que se'n fa des d'aquestes instal.lacions.

Durant la Setmana Internacional del Compost, el Consell Comarcal de la Selva ha convidat tots els ajuntaments, entitats, professionals i llars de la Selva a recollir compost a la planta de compostatge comarcal. Es podrà recollir el dimecres, dia 8 de maig, de les nou del matí a les tres de la tarda a la Planta de Compostatge de Santa Coloma de Farners.

La comarca de la Selva disposa de la seva pròpia planta de compostatge comarcal des de l'any 1998, i és una de les primeres que es van construir a Catalunya per tractar les restes orgàniques generades a les llars.

Recollida de compost a la planta de compostatge

Any rere any, les entrades de FORM i restes vegetals van incrementant en quantitat i qualitat, gràcies sobretot a les darreres implantacions de serveis de recollida porta a porta a la comarca. Del tractament d'aquestes restes a la planta se n'obté compost, un adob orgànic amb molt bones propietats per a l'enriquiment i la millora de la textura dels sòls: des de grans actuacions en terres de conreu, terrenys degradats o moviments de terres d'obres fins a l'adobament de l'hort, el jardí o els testos de casa. L'any passat es va generar un total de 2.770 Tm.

El compost tant es pot recollir en petites quantitats com a l'engròs. Per fer-ho, només cal posar-se en contacte al tel 872 012 018.


Autor: Redacció


#laselva


#laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...