Notícies més llegides



Política


Olot

Junts per Catalunya Olot vol destinar 1 milió per a millorar els centres educatius

Política  -  08/05/2019  -  00:02

La formació, encapçalada per l'alcaldable Pep Berga, proposa un nou Projecte Educatiu de Ciutat i millorar el sistema d'ajuts per afavorir l'accés dels petits amb menys recursos


Junts per Catalunya Olot

Junts per Catalunya Olot



L'equip de Junts per Catalunya Olot ha presentat avui les principals propostes que planteja per a la ciutat en matèria d'Educació de cara al projecte de govern municipal que presenta per a les eleccions del pròxim 26 de maig. El cap de llista de la formació, Pep Berga, ha destacat que en els darrers mandats els esforços del consistori s'han focalitzat en el manteniment dels diferents serveis i recursos educatius, així com en facilitar l'accés dels menuts amb menys recursos als equipaments educatius. “El nostre compromís essencial sempre ha estat, i continua essent, el de la igualtat d'oportunitats i d'equitat per millorar l'èxit educatiu dels infants i joves”, ha remarcat l'alcaldable.

Així i tot, Berga ha destacat que de cara al pròxim mandat “es donen les condicions per poder actuar també per a la millora de les instal·lacions dels centres educatius”. En aquesta línia, el candidat de Junts per Catalunya a la capital garrotxina ha anunciat que la formació es compromet a destinar “1 milió d'euros dels pressupostos municipals en els pròxims 4 anys per millorar els centres de la ciutat”. Així, i en tall d'exemple, Berga ha citat la millora de les zones d'esbarjo, tancaments i climatització, l'adequació dels lavabos, accessos, interiors d'aules i espais d'activitats. A més, el candidat olotí també ha destacat accions de millora al pati, passadissos i porxo de l'Escola Llar; l'arranjament del teulat i actuacions al gimnàs i a la pista esportiva del Malagrida; millores al pati del Pla de Dalt; lavabos nous al Bisaroques; vestidors a l'Institut la Garrotxa; l'ampliació del Montsacopa; tancaments i climatització de l'Escola d'Art; lavabos adaptats a l'Escola d'Expressió i obres de millora a les escoles bressol municipals. “Si bé algunes actuacions podrien correspondre estrictament a la Generalitat, l'experiència demostra que la predisposició de l'Ajuntament de contribuir-hi afavoreix els resultats”, ha puntualitzat.

Durant l'acte de presentació d'avui, que ha tingut lloc al parc infantil del barri de Pequin, Berga ha estat acompanyat per Mariona Camps i Aniol Sellabona, números 6 i 8, respectivament. Camps, pedagoga de professió, ha explicat que un dels pilars del partit en matèria d'Educació és el d'elaborar un nou Projecte Educatiu de Ciutat “adaptat a la situació actual i amb una planificació de futur” on quedi reflectit el dret fonamental de totes les persones a una educació “de qualitat, les 24 hores del dia i al llarg de tota la vida”. A més, Camps també ha subratllat que es vol definir un sistema d'avaluació i valoració de polítiques educatives que permeti identificar millor les necessitats dels ciutadans en aquest àmbit, així com continuar fent visibles els valors de “Ciutat Educadora”.

Per la seva banda, Sellabona, que treballa de mestra, ha explicat que Junts per Catalunya Olot proposa millorar el sistema de suport per afavorir l'accés de tots els infants i joves a les escoles bressol municipals, a l'Escola Municipal de Música i a l'Escola Municipal d'Expressió. Altrament, Sellabona ha posat èmfasi a la importància de “crear nous recursos d'acompanyament a l'escolarització que garanteixin no només una igualtat d'oportunitat en l'accés, sinó també en l'èxit educatiu”. “Educar és un repte de tots i totes”, ha avisat.

Les propostes presentades avui formen part del programa de Junts per Catalunya Olot, que recull prop de 400 actuacions per a les eleccions municipals de final de mes. A partir d'aquest divendres, coincidint amb el primer dia de campanya electoral, les accions es podran consultar al web www.juntsxcatolot.cat.


Autor: Redacció


#olot #lagarrotxa #juntsxcat


#olot #lagarrotxa #juntsxcat





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...