Notícies més llegides




Salut


Girona

Les campanyes del Trueta per promoure una bona higiene de mans s'amplien cap als centres d'atenció primària

Salut  -  06/05/2019  -  13:56

S'hi faran formacions específiques als professionals i s'ha gravat un vídeo promocional per conscienciar sobre la importància d'evitar infeccions




Avui se celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans, que enguany se centra en la campanya "Salveu vides: renteu-vos les mans", que impulsa l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Fa anys que l'Hospital Dr. Josep Trueta de Girona lidera un conjunt d'activitats per promoure la bona pràctica en aquest camp, tant entre professionals sanitaris com amb pacients i familiars, i ara s'amplien cap a l'àmbit d'atenció primària de l'ICS a Girona.

Per a fer-ho els professionals seguiran un curs en línia per perfeccionar les tècniques de fricció de les mans amb preparats alcohòlics abans i després del contacte directe amb els pacients. Aquesta està demostrada com l'acció més efectiva per evitar que les mans actuïn com a vector en la transmissió d'infeccions, ja sigui contaminant les superfícies que amb posterioritat tocaran els mateixos pacients, o bé en contactar amb objectes contaminats i tocar els usuaris sense haver fet una higiene prèvia. Tant l'OMS com els Centers for Diseases Control and Prevention (CDC) concedeixen a aquesta acció un grau d'evidència científica màxim.

I per fomentar també una bona higiene de mans s'han adquirit dos nous aparells amb llums ultraviolades, que s'utilitzen durant els tallers formatius i que revelen els racons de les mans que no han estat ben desinfectats, tot i haver practicat una higiene de mans amb solució alcohòlica. Aquests aparells aniran itinerant entre els diferents centres de primària, de manera que tots els professionals podran seguir aquestes sessions formatives als seus propis centres.

Vídeo promocional del grup d'higiene de mans del Trueta

El grup d'higiene de mans de l'Hospital Trueta ha impulsat la producció d'un vídeo promocional, que ha comptat amb la col·laboració de les escoles de dansa Avança de Girona i Dance Craft.

I per commemorar aquest Dia Mundial de la Higiene de Mans, com cada any al Trueta s'han organitzat una sèrie d'activitats per promoure la bona pràctica en aquest camp, tant entre els professionals com també entre els pacients ingressats i els seus familiars. Al llarg d'avui s'ha instal·lat una taula informativa al vestíbul de l'Hospital i s'ha fet un taller itinerant a l'edifici de consultes externes, les plantes d'hospitalització i el servei d'Urgències, on a banda d'explicar les tècniques més apropiades de neteja de mans, s'ha convidat els usuaris a participar en aquest taller formatiu.

Des de principi d'any al Trueta s'està utilitzant de manera rutinària una app que té per objectiu valorar el nivell de compliment amb què els professionals assistencials fan la higiene de mans en les situacions que recomana l'Organització Mundial de la Salut.

Per a aquest 2019, l'Organització Mundial de la Salut ha escollit l'eslògan "Una atenció neta per a tots està a les vostres mans", i fa una crida a treballadors sanitaris, directors i administradors d'hospitals, responsables polítics i als caps de prevenció i control d'infeccions per tal d'impulsar campanyes preventives a través d'una bona higiene de mans.

Gràcies a la motivació dels professionals, les tècniques que s'hi utilitzen i la seva tasca de promoció, el Trueta és un dels hospitals referents en aquesta matèria.

 


Autor: Redacció


#girona #trueta


#girona #trueta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...