Notícies més llegides




Política


Girona

Cuevillas recorda que va a Madrid 'a fer d'advocat de Catalunya' en l'acte final de campanya a Girona

Política  -  25/04/2019  -  21:58

Junts per Catalunya ha celebrat el míting al Palau de Congressos amb la presència del president Quim Torra, que ha avisat que no investiran cap president espanyol si no es respecta el dret a l'autodeterminació


Acte JuntsxCat a Girona

Acte JuntsxCat a Girona



La Sala de Cambra del Palau de Congressos de Girona s'ha omplert aquest vespre de gom a gom per acollir l'acte de final de campanya de Junts per Catalunya a Girona. Un acte, aquest, que ha comptat amb el cap de llista de la formació al Congrés dels Diputats per Girona, Jaume Alonso-Cuevillas, així com els presidents Quim Torra o Carles Puigdemont, que ha intervingut des de Bèlgica a través d'una videoconferència, o els presos polítics Jordi Turull, Josep Rull, que s'han adreçat als assistents des de Soto del Real. Altres cares conegudes han estat les de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i altres membres de la formació com Ramon Cotarelo, Marina Geli o Jami Matamala, aquest darrer cap de llista de JxCat al Senat.

Abans del míting, Cuevillas, Torra i Madrenas han passejat pels carrers de la capital provincial, on han tingut l'oportunitat de parlar amb els ciutadans. Un cop al Palau de Congressos, els candidats de la formació al Congrés i al Senat, juntament amb Torra, s'han fet àmplia foto de família amb les desenes d'alcaldables de la demarcació que s'han aproximat al lloc de l'acte.

Durant el seu parlament, Cuevillas ha recordat que "els altres tres caps de llista de Junts per Catalunya són a la presó". "Tenint presos polítics i exiliats, com has de dir que no a implicar-te i ser candidat? Vaig a Madrid a fer d'advocat de Catalunya", ha explicat el cap de llista a la demarcació abans d'assenyalar, en referència a l'estat, que "l'enemic públic número u és Puigdemont". "I si els molesta, en tindran tres tasses: el seu amic al Senat; el seu advocat al Congrés i a ell mateix a l'Eurocambra".

El president Quim Torra, al seu torn, ha subratllat que la seva formació és la que "fa més por a Espanya". "Som els del sí a l'autodeterminació, sí al referèndum i sí a la independència", ha afegit abans de llançar un clar missatge: Tenim presos polítics i exiliats i ens amenacen a tornar amb el 155. Si ells no respecten el nostre dret a l'autodeterminació no investirem cap president d'Espanya".

Qui també ha pres la paraula ha estat el candidat número dos al Senat, i també alcalde del Port de la Selva i president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera, que ha destacat que la candidatura "prioritza l'hegemonia de país a la dels partits". "És una candidatura que no demana perdó per l'1 d'octubre, sinó que el reivindica", ha afegit.

D'altra banda, Cotarelo, que tanca simbòlicament la llista al Congrés, ha aixecat els aplaudiments de la sala quan ha dit que "per mostrar al món que mereixem el lloc que ens correspon, hem de votar independència, hem de votar unitat, i això vol dir votar Junts per Catalunya, la llista de la República, la llista de país".

Missatges des de la presó i l'exili

Des de Bèlgica, Puigdemont ha adreçat un missatge clar als assistents. "O ho fem nosaltres o no ho farà per nosaltres. Si algú fa nosa, som nosaltres; si algú volia esborrar-nos, és a nosaltres. Heu d'explicar a tota aquella gent que ara dubta que no s'hi val a badar, que el mandat de l'1-O s'ha de continuar defensant amb fermesa, i que a Girona tenim unes llistes al Congrés i al Senat disposades a defensar amb tota la contundència i claredat aquest mandat", ha dit l'expresident. "No a la repressió i sí a l'1-O i a la democràcia, aquest és el missatge", ha afegit.

Per la seva banda, Turull, amb un missatge gravat des de la presó ha demanat participació de cara a diumenge: "El nostre terreny de joc són les urnes, us demano que el 28 d'abril les tornem a omplir; fem-ho junts". També des del centre penitenciari, Rull ha recordat que "no renunciarem mai a l'1 d'octubre, mai no demanarem perdó per l'1 d'octubre, perquè és patrimoni de tots els catalans.
 


Autor: Redacció


#girona #campanya #juntsxcat


#girona #campanya #juntsxcat #28a





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...