Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Girona s'omple de llibres i roses en un Sant Jordi passat per aigua

Actualitat Girona  -  23/04/2019  -  15:11

Durant la jornada, es preveu que els catalans comprin 1,5 milions de llibres i més de 7,5 milions de roses


Adrià Salido Zarco/GN

Adrià Salido Zarco/GN



La diada de Sant Jordi ha arrencat amb pluja a la ciutat de Girona, però a mesura que han passat les hores, els botiguers han començat a vendre i els carrers de la capital gironina s'han omplert de persones que no es volen perdre un dels dies més especials de l'any. Així doncs, condicionats per la situació meteorològica, els venedors de llibres i roses esperen complir amb les expectatives i millorar les xifres de l'any passat.

En el cas dels llibres, la presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Maria Carme Ferrer ha explicat que "pot ser un bon any sempre i quan deixi de ploure". Fent referència a les vendes, Ferrer ha anunciat que s'espera que els catalans i catalanes comprin 1,5 milions de llibres.

Pel que fa a les roses, des del Gremi de Floristes de Catalunya preveuen que es venguin més de 7,5 milions de roses. El context polític també estarà molt present al llarg de la jornada, ja que s'espera que es venguin més de 600.000 roses grogues.

Esmorzar literari

Si bé és cert que la Rambla de la Llibertat de Girona és un dels punts neuràlgics durant Sant Jordi, avui també cal destacar l'esmorzar literari que s'ha fet al Palau Solterra (Torroella de Montgrí). La trobada organitzada per la Generalitat de Catalunya aplega el món literari i editorial del conjunt de les comarques gironines, i és un dels esdeveniments més tradicionals de cada 23 d'abril.

La delegada del departament de Cultura a Girona, Carme Renedo ha estat present a l'acte i ha reivindicat l'anhel de "llibertat i cohesió social" que simbolitza la Diada de Sant Jordi, i ha tingut un record pels "presos polítics i exiliats". L'esmorzat s'ha dedicat a l'escriptor banyolí Pere Verdaguer, un dels autors més prolífics de la Catalunya Nord, indret on va haver d'exiliar-se.


Autor: Redacció


#diada #girona #santjordi


#diada #girona #santjordi





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...