Notícies més llegides




Alt Empordà


Castelló d'Empúries

Castelló ultima la Setmana Santa amb el Via Crucis Vivent com a plat fort

Alt Empordà  -  08/04/2019  -  21:29

L'alcalde Salvi Güell destaca que aquest període festiu cada any aplega un major nombre de visitants


Via Crucis

Via Crucis



Els dies de Setmana Santa ja són a tocar i això es nota als municipis de les comarques gironines, que omplen la seva agenda de diverses activitats interessants. Un d'aquests indrets és Castelló d'Empúries, que més enllà del seu reconegut Via Crucis Vivent brindarà moltes altres propostes per a tota mena de públic i gustos. L'alcalde castelloní, Salvi Güell, destaca que des del consistori cada any intenten “tenir el màxim de serveis” disponibles per als visitants i turistes, que no deixen d'augmentar per aquestes dates.

Com afronta el municipi l'arribada d'aquesta Setmana Santa?

Salvi Güell. En aquests moments estem acabant de preparar totes les activitats que tenim programades, que no són poques. Esperem tenir un bon temps i que els visitants en puguin gaudir plenament.

El programa d'activitats presenta alguna novetat?

S.G.: Sí. Per segon any consecutiu acollim el torneig de futbol base MIC, en aquesta edició en el camp de futbol renovat de Castelló que compta amb gespa artificial, remodelació de les graderies, enllumenat... A més, i com cada any, també comença la Fira del Vaixell d’Ocasió, que s'inaugura dissabte 13 d’abril (12 h) i on l’Ajuntament té un punt d’informació turística i de servei.

El dia del Ram, d'altra banda, es manté l’escenificació de l’entrada de Jesús damunt d’un ase durant l’acte litúrgic de benedicció de palmes i palmons, mentre que el Divendres Sant es farà el tradicional Via Crucis pels carrers del centre històric. Per diumenge, l’Associació de Comerç de Castelló ha preparat un vermut popular, d’11 h a 13 h, just abans de començar els actes litúrgics de Diumenge de Rams. Dilluns de Pasqua, finalment, celebrem el 74è homenatge a la Vellesa, que com cada any arribarà amb activitats diverses i un dinar de germanor.

Aquest 2019 la Setmana Santa arriba més tard. Què suposa, això?

S.G.: Sí, aquest any la Setmana Santa és més tardana, i això significa que ja tindrem alguns serveis de les platges a punt com ara alguna passera, dutxes o bicicletes, a banda de les zones esportives, jocs, fonts o establiments de restauració que ja hi ha oberts tot l’any.

D'altra banda, les oficines de turisme també ofereixen visites guiades i itineraris especials, com per exemple visites guiades amb degustació a l'Ecomuseu-Farinera o a la Catedral de l’Empordà. Qui ho desitgi pot consultar tota l’oferta i els horaris a www.castelloempuriabrava.cat . En alguns casos cal reserva prèvia.

Abans ha parlat del Via Crucis Vivent, sens dubte l'activitat estrella.

Sí. Enguany hi prenen part prop d’un centenar de persones. Com a novetat, aquest any s’han incorporat dues entitats que participaran en el Via Crucis Vivent: la Cort d’Empúries i el grup Despertaferro. El recorregut serà el mateix de cada any amb el final culminant a la Plaça de la Basílica.

Més enllà del seu vessant litúrgic, la Setmana Santa també és un filó turístic. Com ha evolucionat aquest sector al municipi durant aquestes dates?

Cada any gaudim de més afluència de gent, especialment els dies festius. Això fa que intentem tenir el màxim de serveis a la seva disposició.


Autor: Redacció


#setmanasanta #castello #viacrucis


#setmanasanta #castello #viacrucis





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...