Notícies més llegides



La Selva


Tossa de Mar

Tossa de Mar presenta Tossa Font de Llum, un innovador espectacle lumínic a les muralles

La Selva  -  22/03/2019  -  15:38

Es tracta d'una projecció d'un mapping a les muralles que reviu la història i l'origen de Tossa de Mar. Durant la presentació a la B-Travel es va poder veure una projecció sobre una maqueta de les muralles en 3D




Tossa de Mar ha presentat aquest matí al Saló Internacional del Turisme (B-Travel) el projecte Tossa Font de Llum, una iniciativa de l'Associació Professional d'Empresaris d'Hostaleria de Tossa de Mar (APEHT), l'Ajuntament de Tossa de Mar i la Generalitat de Catalunya, que pretén dinamitzar el turisme local amb una proposta visual diferenciadora que potenciarà l'atractiu de l'emblemàtic municipi de la Costa Brava. El projecte ha comptat amb la col·laboració i el suport de l'Ajuntament de Tossa de Mar i del Departament d'Empreses i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Durant l'esdeveniment s'ha projectat un mapping sobre una rèplica en 3D de les muralles de Tossa de Mar que mostra la formació del municipi i la seva història. L'acte ha comptat amb la presència de David Font i Simon, director de l’Agència Catalana de Turisme; Gisela Saladich, alcaldessa de l’Ajuntament de Tossa de Mar; Mª Àngels Pujals, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Tossa de Mar; Francesc Zucchitello Coris, president de l’Associació Professional d’Empresaris d’Hostaleria de Tossa de Mar (APEHT); Ramon Curós Espinet, director del projecte de Tossa Font de Llum i Aleix Gorgorió Estruch, creatiu del projecte.

El director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font i Simon, ha destacat que es tracta d'una "aposta per la innovació i la tecnologia per a la promoció del turisme". Per la seva banda, l'alcaldessa de l'Ajuntament de Tossa de Mar, ha afegit: "Aquesta iniciativa ens ajuda a impulsar l'atractiu turístic de Tossa de Mar i a promoure la seva història". Mª Àngels Pujals, regidora de Turisme de l'Ajuntament de Tossa de Mar, comenta que "l'avanç en noves tecnologies permet crear eines innovadores per a créixer dins el sector turístic, a més d'ajudar a empresaris del sector a crear producte turístic en temporada baixa". El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tossa de Mar (APEHT) ha explicat que “emprendre és crear, i nosaltres hem creat una nova manera de fer marca turística”.

Tossa Font de Llum, història i encant a les antigues muralles

Tossa Font de Llum és una innovadora proposta visual projectada a les muralles de Tossa de Mar, una de les poblacions més emblemàtiques de la Costa Brava. Basada en la llegenda local del llibre "El llibre de Tossa", de Josep de Palau, la representació mostra la història del municipi a través de diferents temàtiques. El projecte podrà contemplar-se des de la platja i el passeig de Tossa de Mar mitjançant la composició d'un mapping i espectaculars efectes de llum i so a les imponents muralles que protegeixen la zona amb més encant de Tossa de Mar.

La iniciativa serà projectada durant els mesos d'abril i maig a diferents sessions en cap de setmana, amb temàtiques diferents. Cada nit es realitzaran 2 sessions en 4 idiomes (català, castellà, francès i anglès). Durant la narrativa de la primera part de l'espectacle s'explicarà en veu en off la llegenda del llibre de Josep de Palau, que explica que el Senyor va aconseguir la perfecció amb Tossa de Mar.

Es detallaran conceptes com la formació del paisatge, els primers poblats i la construcció de les muralles que donen espectacle al projecte. En aquest espai es narra la història de la formació del municipi emmurallat, que donarà pas a les 3 temàtiques de la segona part, iniciades sempre amb aquesta estructura base.

Concurs de Mapping Tossa de Mar 2019

Durant les sessions tindrà lloc el 1r Concurs Nacional de Mapping de Tossa de Mar, amb 2 categories de participació, general i educativa, adreçat a totes les escoles de disseny d'Espanya. Està compost de 2 parts: els projectes que estan dissenyats expressament per a Tossa de Mar i aquells que no es tractin d'originals, sinó d’adaptacions del format de les muralles, i que no tenen relació amb el municipi, però que són de prou qualitat per a projectar.

- Categoria general: oberta a qualsevol empresa, professional o no professional dedicat al món audiovisual i del mapping. No hi ha restriccions d'edat ni de nacionalitat però el responsable del projecte ha de ser major d'edat al seu país d'origen per a poder presentar-lo.

- Categoria educativa: oberta a tots els alumnes d'escoles de disseny i altres especialitats creatives, sense límits geogràfics.

Les bases del concurs es poden consultar a través del següent enllaç:

http://costabrava-tossademar.com/concurs-de-mapping-tossa-de-mar-2019/

La tècnica de l'espectacle

El vídeo mapping és una tècnica de projecció que permet transformar gairebé qualsevol superfície en una pantalla de vídeo. Mitjançant una programació especialitzada, un objecte o espai es pot convertir en una pantalla dinàmica 3D. Es tracta d'una de les tècniques més versàtils de projecció, ja que permet incloure dimensions addicionals com la creació d'il·lusions òptiques o la generació de la sensació de moviment.

Sobre Tossa de Mar Font de Llum:

http://costabrava-tossademar.com/tossa-font-de-llum/



#tossa


#tossa





Comentaris (1)

Felipe Rubio 2019-03-24 07:33:06

Es gasten diners per atraure gent per setmana santa?? En serio?? Aquesta gent no entén que atraure visitants "fora de temporada" vol dir això! "Fora de temporada". Per setmana santa i maig la gent ja hi va a Tossa, gastar 71.000 euros per la gent que ja ve no és una inversió per atraure turisme, és un caprici sense sentit. Un ajuntament amb un deute de més de 8 milions d'euros, que gasta sense sentit per guanyar vots, és un ajuntament xapat a l'antiga, sense visió de futur, sense idees innovadores. Tornen a gastar diners per res!! No serà que es gasten aquests 71.000 euros per "atraure vots" i no visitants??



La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...