Notícies més llegides




Alt Empordà


Castelló d'Empúries

L'Ecomuseu-Farinera es suma a celebrar el Dia Mundial de l'Aigua

Alt Empordà  -  13/03/2019  -  16:56

Se celebra anualment el 22 de març per tal de centrar l'atenció sobre la importància de l'aigua i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics




El Dia Mundial de l'Aigua se celebra anualment el 22 de març per tal de centrar l'atenció sobre la importància de l'aigua i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics. L'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 22 de març de 1993 com el primer Dia Mundial de l'Aigua, després que la seva celebració s'aprovés a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament (CNUMAD) l'any 1992. Així, en aquesta data, diverses institucions a nivell internacional organitzen activitats.

L'Ecomuseu-Farinera s'hi suma, l'aigua és un dret humà, organitzant el divendres, 22 de març, una jornada de portes obertes a l'ecomuseu per descobrir que l'aigua és al font d'energia renovable que emprava la fàbrica de farines. El rec del Molí és un canal d'aigua d'origen medieval que desvia l'aigua de la Muga al nucli de Vilanova de la Muga. En arribar a la Farinera, la turbina Francis de 1905 convertia la força de l'aigua en energia mecànica que feia funcionar tota la fàbrica. El museu estarà obert de 10 a 14h.

I el diumenge, 24 de març, conjuntament amb el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i l'Ajuntament de Vilanova de la Muga, s'ha organitzat una sortida guiada amb bicicleta. L'activitat titulada: Resseguint el camí de l'aigua, sortirà a les 10h de l'Ecomuseu-Farinera. En arribar a Vilanova de la Muga hi haurà una visita guiada a l'església de la població per contemplar les pintures romàniques. I al final del trajecte, al pati de la Farinera, s'oferirà un vermut. És una activitat gratuïta amb reserva prèvia al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, tel. 972 45 42 22. Aquesta activitat serà la primera de les sortides guiades dels espais naturals de l'Empordà.


Autor: Redacció


#castello


#castello





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...