Notícies més llegides




Baix Empordà


Palamós

El peix fresc de Palamós i els pescadors del municipi protagonistes d'una campanya gastronòmica als restaurants del Grup Andilana

Baix Empordà  -  11/03/2019  -  16:51

Aquest matí s'ha presentat a Barcelona els sopars temàtics "Sabor i tradició" i "Atrévete", amb la presència del president del Grup Andilana i l'alcalde de Palamós


Presentació de la campanya gastrnòmica 'sabor i tradició'

Presentació de la campanya gastrnòmica 'sabor i tradició'



El president del Grup de restauració Andilana, Ramon Puig, ha presentat avui (11/03/19) un calendari de 12 sopars temàtics que realitzarà durant aquest any 2019 repartits pels seus restaurants i sota els conceptes que defineixen l'ànima d'aquests establiments: tradició, innovació i diversió.

D'una banda, 6 sopars gastronòmics sota el paraigua "Sabor i tradició" amb la intenció de recuperar l'origen de costa que té el Grup, nascut a Palamós, potenciant la cuina del peix i donant valor als productes del mar. Per una altra, 6 sopars temàtics que sota el nom de "Atrévete" garantirà les experiències sensorials dels seus comensals, que podran gaudir de diferents propostes gastronòmiques atrevides. Aquests sopars tindran un aforament limitat i es podran reservar places mitjançant el portal web Atrápalo.

"Sabor i tradició" amb la cultura del peix
Els set restaurants que Andilana gestiona a la demarcació de Girona ja compten amb l'acreditació AMED de l'Agència de Salut Pública de Catalunya que promou la dieta mediterrània com a font d'alimentació saludable.

Amb aquesta línia es presenta ara la proposta "Sabor i tradició", amb la qual el Grup Andilana se suma al projecte "Palamós Peix" que s'impulsa des del municipi per a fomentar el peix desembarcat a la seva llotja, i amb el referent de la sostenibilitat de la pesca, respectant el medi marí i el recurs pesquer, així com l'impuls del coneixement dels productes pesquers entre la ciutadania, educant, informant i sensibilitzant en els valors que representa la cultura del peix i el seu consum.

Amb motiu d'aquest vincle l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, també ha estat present en aquesta presentació, agraint a Andilana aquesta iniciativa que permet promocionar el peix de Palamós i la feina que fan els seus pescadors.

Amb aquest objectiu "Sabor i tradició" posarà en valor el peix fresc de Palamós i ho farà amb la col·laboració de l'Espai del Peix, que coordinarà en aquests sopars temàtics, la participació dels pescadors del municipi que han seguit en aquest equipament la formació MasterPeix.

Els pescadors palamosins presentaran als participants dels sopars, les característiques, qualitats i receptes de les espècies protagonistes de cada àpat, totes elles poc conegudes per al públic en general però amb un alt valor culinari i gastronòmic.

Durant el sopar els comensals podran interactuar amb els pescadors que els explicaran també la tipologia d'arts de pesca, els caladors, així com aquelles mesures que els pescadors palamosins apliquen per a garantir la sostenibilitat del recurs.

L'activitat "Sabor i tradició" s'iniciarà aquest proper dijous dia 14 de març al restaurant Vista Mare (instal·lacions del Club Natació Barcelona), i continuarà amb cinc sopars més que es realitzaran en diversos restaurants del Grup durant aquests primers mesos de l'any, posant fi a la campanya gastronòmica amb una festa de clausura a l'Hotel Trias de Palamós, el 20 de juny.

Experiència única amb "Atrévete"
La proposta "Atrévete" permetrà als comensals viure una experiència única i divertida. Un viatge sensorial que combina la gastronomia amb els maridatges, speedbeers i nits màgiques.

En la gastronomia sensorial, les emocions i idees es complementen amb l'espai reservat de cadascun dels restaurants del grup Andilana. Llocs on la sofisticació i la informalitat conviuen de manera natural, perquè menjar s'entén com un art i una filosofia de vida.


Autor: Redacció


#palamos


#palamos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...