Notícies més llegides




El Ripollès


Ripoll

Es crea un Fons de Solidaritat a Ripoll per facilitar l’accés al consum bàsic d’aigua potable

El Ripollès  -  07/03/2019  -  16:25

Es tracta d’un acord que pretenen facilitar l’accés al consum bàsic d’aigua potable a l’habitatge adreçat al col·lectiu de persones en risc d’exclusió social residents a Ripoll




Aquest any 2019 s’ha signat, per primera vegada, un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Ripoll, El Consorci de Benestar Social del Ripollès (CBS) i la Societat Municipal d’Aigües i Serveis de Ripoll (SOMASRSA) per crear un Fons de Solidaritat amb una dotació de 2.000 euros.

Es tracta d’un acord que pretenen facilitar l’accés al consum bàsic d’aigua potable a l’habitatge adreçat al col·lectiu de persones en risc d’exclusió social residents a Ripoll. Té l’objectiu de contribuir a pal·liar els efectes d’una situació econòmica precària, on a vegades no es pot fer front al pagament dels subministraments bàsics, i comportarà l’exempció del pagament de les factures d’aigua. Les persones que compleixin els requisits establerts i vulguin acollir-se a l’ajut del Fons de Solidaritat, es poden adreçar als Serveis Bàsics d’Atenció Social de Ripoll ubicats al Consorci de Benestar Social per a efectuar la corresponent sol·licitud.

El treball coordinat entre l’Ajuntament i SOMASRSA permetrà l’intercanvi d’informació mitjançant llistats de clients amb deutes de pagament. Els Serveis Socials municipals revisaran els llistats aplicant criteris de precarietat i vulnerabilitat econòmica i proposaran candidats als quals se’ls podrà compensar el deute a càrrec del Fons de Solidaritat. Si escau, també s’ajornaran les factures pendents de pagament amb la corresponent reobertura del subministrament si la suspensió per impagament s’hagués efectuat.

A banda dels criteris ja esmentats de precarietat i vulnerabilitat econòmica, es valorarà que el consum sigui responsable i adequat a les persones que conviuen a l’habitatge, tenint en compte com a referència el consum de 100 litres/persona i dia que determina l’OMS (Organització Mundial de la Salut).


Autor: Redacció


#ripoll


#ripoll #aiguapotable





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...