Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

L'avinguda de Girona i el carrer Sant Miquel d'Olot, prioritats dels veïns de Sant Miquel per aquest 2019

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  07/03/2019  -  14:09

La millora de l'avinguda de Girona i la regeneració del carrer de Sant Miquel són les principals preocupacions dels veïns de Sant Miquel. Aquestes són dues de les accions que formen part del programa d'actuacions que ha escollit el Consell de Barri per aquest 2019 i que inclou també millores al casal de barri, la reforma del Molí d'en Climent i propostes culturals i socials




Els veïns del barri, a través del Consell de barri de Sant Miquel continuen posant el focus en l'Avinguda Girona com un dels carrers principals del barri i que genera més preocupació. Aquest any s'han proposat encarregar un estudi per valorar possibles millores en la il·luminació i la seguretat d'aquest eix vertebrador i el carrer amb més afluència del barri. Al mateix temps, es vol continuar amb la regeneració del carrer de Sant Miquel, que ja s'ha iniciat en els darrers dos anys amb l'enderroc de dues finques i la millora del carrer amb un projecte de mirador al riu que ben aviat serà una realitat. Aquest 2019 es vol continuar amb una nova fase que ha de permetre la compra de 3 edificis amb l'objectiu d'enderrocar-los per permetre construir un carrer peatonal que en un futur permeti connectar aquesta zona amb el Molí d'en Climent.

Per aquest 2019, el PIAM de Sant Miquel contempla 3 accions més. La millora i adequació del casal de barri. Els darrers anys, moltes entitats de la zona en fan ús i el nombre d'activitats que s'hi realitzen ha augmentat considerablement. Aquest fet fa necessària una adequació del local per tal que permeti més usos de manera simultània i cal també dotar l'equipament de més material que les entitats necessiten per dur a terme les seves activitats.

El Consell del Barri també ha escollit la reforma del Molí d'en Climent com una altra de les prioritats d'aquest any. El Molí actualment està utilitzat per l'Agrupament Escolta Nostra Senyora del Tura i és un edifici representatiu del barri. En aquests moments, però, es necessita una reforma de l'estructura per tal de poder-hi continuar fent activitats.

Finalment i com a última acció, es vol continuar amb la línia iniciada l'any passat amb el projecte Art al carrer, per tal d'incorporar d'altres accions no urbanístiques al barri. Amb aquest tipus d'accions s'aconsegueix també dinamitzar el barri i generar espais de participació i relació entre els veïns que han estat molt ben valorats per les persones que hi ha participat. Així doncs, els veïns han escollit dur a terme propostes culturals i socials a Sant Miquel.

El PIAM de Sant Miquel es va iniciar l'any 2014 amb la voluntat de decidir i planificar les accions de millora del barri. A principis de 2016 es va constituir el Consell de Barri que està obert a totes les persones que tenen ganes de contribuir a la millora de Sant Miquel. Entitats, veïns i veïnes i representants de l'Ajuntament d'Olot es troben de forma periòdica per decidir les accions que es duen a terme i amb quina prioritat.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...