Notícies més llegides




Actualitat Girona


Arrenca la primera edició de la Mobile Week Girona

Actualitat Girona  -  22/02/2019  -  20:06

Les jornades tindran lloc avui, demà i dilluns i convidaran la ciutadania a reflexionar sobre l'impacte de la transformació digital en la vida quotidiana a través d’àmbits com el turisme, la ciència o la l’educació




Aquest matí s’ha inaugurat la primera edició de la Mobile Week Girona. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha participat en l’acte juntament amb la vicerectora d’Estudiants i Inserció Laboral i directora de la Càtedra d’Emprenedoria de la Universitat de Girona, Laura Vall-llosera, i el president del Col·legi d’Aparelladores, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Girona, Miquel Josep Vendrell. La inauguració s’ha fet justament a la seu del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona, a l’edifici de la Punxa, escenari de la primera jornada de la Mobile Week.

La jornada d’avui s’ha centrat en les “Ciutats i territoris digitals” i s’hi debaten les noves maneres de pensar les nostres ciutats i com millorar el desenvolupament del territori amb els serveis intel·ligents. La jornada de demà, dissabte, tindrà lloc al Centre Cultural La Mercè i girarà entorn de l’educació i l’aprenentatge i el paper que juga la tecnologia en l’educació. Hi participaran, entre altres, el director del programa científic de TV3 “Què, qui, com”, Jaume Vilalta; la directora general de Frit Ravich, Judith Viader, i la instagramer Absolutely Khaoula.

Dilluns tindrà lloc la darrera jornada, que se centrarà en les noves economies i les economies socials i solidàries. Les activitats tindrà lloc a l’Edifici Sant Domènec, del Campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, i hi participaran, entre altres, el comunicador i emprenedor social Mohamed El Amrani.

“Quan des de l’Ajuntament de Girona vam veure que teníem l’oportunitat de ser subseu de la Mobile Week, no ens ho vam pensar dos cops. Tenim el convenciment que tots plegats podem fer de Girona un territori líder tecnològicament. Tenim la part educativa, a través sobretot de la Universitat de Girona, i tenim també el talent de professionals potents que estan en aquesta línia. Una part essencial d’aquest camí és la promoció de les vocacions tecnològiques, no només entre els joves, sinó entre tota la ciutadania en el seu conjunt, ja que la tecnologia intel·ligent fa prosperar els territoris, les ciutats i les societats”, ha subratllat l’alcaldessa Marta Madrenas en la inauguració d’avui.  

Sota el lema “La nostra senzilla relació amb la tecnologia”, les jornades convidaran la ciutadania a reflexionar sobre l'impacte de la transformació digital en la seva vida quotidiana a través d’àmbits com el turisme, la ciència o la l’educació. 

La Mobile Week Girona forma part de la Mobile Week Catalunya, una iniciativa conjunta de la Mobile Week Barcelona i la Generalitat de Catalunya que té per objectiu fer arribar les jornades tecnològiques arreu del territori català, estendre el debat sobre la revolució tecnològica a tota la ciutadania i aconseguir tirar endavant l’estratègia de fer que Catalunya esdevingui un hub digital.   


Autor: Redacció


#mobileweekgirona


#mobileweekgirona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...