Notícies més llegides



+ Notícies


Salt

La Run4Cancer assoleix l'objectiu de superar 4.000 participants en la seva 5a edició

+ Notícies  -  10/02/2019  -  15:18

Un total de 4.228 s'han inscrit a la cursa solidària que Oncolliga organitza simultàniament en vuit poblacions gironines en commemoració del Dia Mundial contra el Càncer


Run4Cancer

Run4Cancer



L'objectiu era superar la barrera dels 4.000 inscrits i s'ha aconseguit amb escreix. Sota el lema "Mou-te pel càncer", un total de 4.228 persones de totes les edats han participat aquest matí a la cinquena edició de la Run4Cancer, un esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del Dia Mundial del Càncer (4 de febrer) i que té la peculiaritat de ser l'única cursa d'aquestes característiques que se celebra simultàniament en vuit poblacions gironines de set comarques diferents. La cursa amb més afluència de participants ha estat, un any més, la d'Olot-Garrotxa, amb 1.200 inscrits, seguida de Figueres-Alt Empordà (684); Palafrugell-Baix Empordà (593), Riudellots de la Selva-Selva Interior (447), Salt-Gironès (430), Porqueres-Pla de l'Estany (385), Tossa de Mar Salt-Selva Marítima (347) i Planoles-Ripollès (142).

L'organització ha valorat molt positivament la xifra total de participants, que un cop més creix respecte l'any anterior, quan es van animar a prendre-hi part 3.527 persones. Els participants han rebut una samarreta i una bossa commemoratives de l'edició, així com entrepà i beguda a l'arribada. En algunes poblacions, s'han organitzat també activitats complementàries, com ara una sessió de zumba a Olot, o s'ha comptat amb animació musical, com la de la Tramuntacada Percussió a Figueres.

Tot i que la cursa no té caràcter competitiu, la iniciativa ha aplegat corredors habituals que han optat majoritàriament per la modalitat de 10 km., i també un públic més familiar que ha preferit fer el recorregut de 5 km, corrent o caminant. L'organització de cadascuna de les curses del Run4Cancer va a càrrec de la delegació de l'Oncolliga en aquella població, amb el suport d'ajuntaments, consells comarcals i entitats locals. La iniciativa també compta amb la col·laboració de diversos patrocinadors: Gran Jonquera, Armacell, Seat Proauto, Autocars Solà, Rotary Club Garrotxa, CBG, Dipsalut i diversos comerços de Tossa de Mar.

La iniciativa, que va néixer l'any 2015, té un doble d'objectiu. D'una banda, recollir fons per finançar els serveis que l'Oncolliga ofereix per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies (suport psicològic, fisioteràpia, estètica oncològica, banc de perruques, préstec de material, llar-residència, etc..). De l'altra, es converteix en una oportunitat per promoure l'activitat física, un hàbit saludable que pot ajudar a prevenir l'aparició del càncer.


Autor: Redacció


#run4cancer


#run4cancer





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...