Notícies més llegides



Catalunya


Barcelona

Enric Botí, nou delegat territorial d'ONCE a Catalunya i David Bernardo, nou president del Consell Territorial

Catalunya  -  07/02/2019  -  17:36

L'ONCE va signar en els últims quatre anys 520 contractes indefinits a venedors a Catalunya


Nova direcció ONCE Catalunya

Nova direcció ONCE Catalunya



L'ONCE ha experimentat un augment de vendes del 2,04% l'any passat a Catalunya. Es garanteix així el seu nivell d'inversió social destinada íntegrament a la millora de la qualitat de vida per a les persones cegues i amb discapacitat i a la generació de polítiques de solidaritat amb les persones que tenen altres discapacitats a Catalunya.

El 2018, com en anys anteriors, unes 500 persones es van incorporar com a nous afiliats a l'ONCE a Catalunya en perdre tota o part de la visió. Es van apropar a l'Organització a la recerca d'un raig de llum i totes elles van rebre un suport integral i serveis personalitzats per cobrir les seves noves necessitats laborals, educatives, i culturals com els 10.500 afiliats amb què compta l'ONCE a Catalunya.

D'altra banda, en matèria d'ocupació, l'ONCE Catalunya va signar en els últims quatre anys 520 contractes indefinits a venedors dels seus productes de joc, el que suposa una consolidació de l'ocupació de qualitat i situa la plantilla mitjana a la fi de 2018 en uns 2.700 venedors, tots ells persones amb discapacitat.

De la plantilla de l'ONCE a Catalunya, el 82,8% són contractes indefinits. El 90%, nou de cada 10 treballadors, són persones amb discapacitat.El Grup Social ONCE impulsà 758 llocs de treball a Catalunya l'exercici 2017 i en total dona feina a terres catalanes a 7.261 persones, la majoria persones amb discapacitat.

L'acció social de l'ONCE a Catalunya inclou l'atenció a 1.166 estudiants cecs o amb greu discapacitat visual el curs passat; el lliurament de 24 gossos guia el 2018 (n'hi ha un total de 202 gossos pigall aquí); la prestació de serveis socials especialitzats de rehabilitació, suport psicosocial, integració, ocupació, educació, esports, tiflotecnologia i 8.701 hores a Catalunya dedicades al suport de 54 afiliats sordcecs que van sol·licitar un servei de mediació a la Fundació ONCE d'Atenció a les Persones Sordcegues (FOAPS).

Així ho han afirmat Enric Botí, nou delegat territorial de l'ONCE a Catalunya i David Bernardo, nou president del Consell Territorial, que avui han pres possessió dels seus càrrecs, sorgits de les eleccions democràtiques celebrades a l'ONCE el passat 4 de desembre.

Botí i Bernardo s'han compromès a esforçar-se durant els propers quatre anys per tal de millorar la qualitat de vida de les persones cegues i la resta de persones amb discapacitat a Catalunya, tractant de donar-los veu i atendre els seus requeriments i les seves necessitats. Tots dos van donar les gràcies a la ciutadania catalana, que amb la seva contribució solidària tot adquirint els productes de joc responsable de l'Organització fan possible la gran tasca social de l'ONCE i l'ajuda a aquelles persones que més ho necessiten.

Grup Social ONCE, quart ocupador estatal, amb 73.000 llocs de treball
En l'acte de presentació, Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, va mostrar la seva satisfacció pel treball realitzat per l'Organització durant els últims quatre anys, i ha assegurat que aborden el nou mandat sorgit de les urnes amb la il·lusió de complir els compromisos que conté el programa de govern aprovat pel nou Consell General de l'ONCE.En aquest sentit, va recordar que la màxima de l'Organització passa per abordar el futur sempre amb la màxima il·lusió, potenciant especialment la inclusió real, així com l'educació, l'ocupació i l'accessibilitat, sense oblidar altres aspectes importants de la vida com l'accés a l'oci, al temps lliure o les noves tecnologies.


Carballeda va subratllar a més que el Grup Social ONCE, que és la suma d'ONCE, Fundació i Ilunion, donava feina directa a finals de 2018 a més de 73.000 treballadors i treballadores, gairebé un 60% amb discapacitat, el que el consolida en el primer lloc com major ocupador d'aquest col·lectiu i com a quart ocupador global de tot l'Estat.Finalment, va afirmar que l'ONCE seguirà treballant al costat de la societat amb tota l'estructura d'acció social que s'agrupa en el COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat), la Plataforma del Tercer Sector o els agents de l'economia social, per posar sempre a les persones per davant i ajudar a construir societats més inclusives per a tots.

NOVA DIRECCIÓ DE L'ONCE A CATALUNYA
Delegat Territorial:
Enric Botí

Subdelegat territorial
Àngel Ávila

President del Consell Territorial:
David Bernardo

Vicepresidenta 1ª del Consell Territorial:
Rafaela Pérez (Tarragona)

Vicepresidenta 2ª del Consell Territorial:
María de la Sierra López (Barcelona)

Director de Centre de Recursos Educatius (CRE ONCE BARCELONA)
Manel Eiximeno


Autor: Redacció


#once


#once





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...