Notícies més llegides




La Selva


Caldes de Malavella

Nou municipis de la Selva s'acullen al Servei Comarcal de Prevenció d'Incendis

La Selva  -  24/01/2019  -  16:19

Durant el 2018, l'ens comarcal ha assumit la competència de 38 urbanitzacions amb un total de 4.662 parcel·les




El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu ha valorat aquest migdia els resultats del servei de prevenció d'incendis 2018. Durant l'any passat, un total de 9 municipis de la comarca van delegar les competències en matèria de prevenció d'incendis forestals en parcel·les interiors de titularitat privada, i segons Balliu, està previst que altres municipis s'hi adhereixin.

Evidentment, el president de l'ens comarcal s'ha mostrat molt satisfet pel funcionament de la iniciativa. I és que cal recordar que el Consell Comarcal de la Selva ha assumit la competència de 38 urbanitzacions, amb un total de 4.662 parcel·les.

En la primera anualitat del servei, els esforços s'han centrat en parcel·les no edificades -que sovint són les que tenen la vegetació en mal estat- i l'objectiu ha estat conscienciar als titulars de les parcel·les sobre les seves obligacions. En aquest sentit, l'ens comarcal ha contactat amb els responsables dels terrenys i se'ls ha ofert la possibilitat de treballar per compte seva.

Els 9 pobles que han delegat les competències en matèria de prevenció d'incendis forestals són Anglès, Breda, Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva, Riudarenes, Sant Hilari, Sils, Tossa de Mar i Vilobí d'Onyar. Com ha anunciat el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, es preveu que durant aquest any s'ampliï el nombre de municipis.

De fet, aquest és el primer dels quatre grans objectius del servei. Els altres tres tenen a veure amb l'ampliació del nombre de parcel·les interiors; la conscienciació dels propietaris de parcel·les sobre el risc d'incendis i de la importància de les mesures d'autoprotecció; i la incorporació de les franges perimetrals de nuclis de població i d'urbanitzacions. Cal recordar que des del 2012, el Consell Comarcal de la Selva dóna suport als municipis de la comarca en diferents àmbits de protecció civil.


Autor: Redacció


#laselva


#laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...