Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

Comencen les obres de remodelació del carrer Verge Maria

La Selva  -  17/01/2019  -  16:30

Tenen una durada de tres mesos, un pressupost de 177.085 € i començaran el dia 28


  El carrer Verge Maria, en el seu aspecte actual

El carrer Verge Maria, en el seu aspecte actual



Les obres de remodelació del carrer Verge Maria de Santa Coloma de Farners començaran dilluns dia 28 de gener. L'actuació afecta un tram de 140 metres al bell mig del nucli antic de la població i suposarà una actualització a fons del carrer, tant pel que fa a serveis com a infraestructures. Actualment és un espai amb voreres molt estretes, amb una amplada variable que arriba com a molt als 0,8 metres. El fet que, a més, hi hagi vehicles aparcats dificulta molt el pas dels vianants sobretot si van amb cotxets d'infants o carrets de la compra. Per això, l'opció de l'Ajuntament pel que fa a la reurbanització és donar prioritat als vianants. D'aquesta manera, se suprimiran la dotzena d'aparcaments que hi ha actualment i el nou vial tindrà voreres més amples -es complirà amb les previsions de la llei d'accessibilitat- i un carril per al pas de vehicles. En ser una tipologia de plataforma única s'ha optat per separar el pas de vianants de vehicles i de vianants amb pilones, explica el regidor d'Urbanisme, Ricard Pujol. D'aquesta manera, diu, es guanya en seguretat. També es reduirà la velocitat del pas rodat, baixant-lo a un màxim de 30 quilòmetres per hora.

L'actualització del carrer Verge Maria tindrà una durada d'uns tres mesos i té un cost de 177.085 euros que assumeix el consistori a través de la partida d'inversions del pressupost del 2018. Però l'obra va més enllà d'un simple rentat de cara, i també s'actuarà pel que fa a serveis. Ara, només hi ha un únic tub per a la separació de les aigües, amb la qual cosa és impossible fer-ho. Amb l'actuació, es podrà separar les aigües pluvials de les residuals a través de la instal·lació de dues canonades. També es renovarà completament l'enllumenat, que serà substituït per un de nou amb llums tipus LED que redueix el consum.

Una representació de l'Ajuntament i de la direcció d'obres es va reunir ahir dimecres amb els veïns a la sala d'actes de la biblioteca Joan Vinyoli per presentar-los l'obra. L'objectiu era copsar les inquietuds dels veïns i resoldre'ls els dubtes que els puguin sorgir. "Volem que els veïns tinguin tota la informació. Quan es fan unes obres d'aquestes característiques, els inconvenients en la vida quotidiana sempre són inevitables; el que es tracta és d'intentar minimitzar-los", reflexiona Pujol.


Autor: Redacció


#scfarners


#scfarners





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...