Notícies més llegides




Alt Empordà


Castelló d'Empúries

L'Agència de Promoció i Turisme de Castelló avança a bon ritme

Alt Empordà  -  15/01/2019  -  17:59

L'organisme autònom, que s'aprovarà aquest dijous en un Ple extraordinari, ha de servir per a la gestió directa del servei públic de promoció turística i comercial


Empuriabrava

Empuriabrava



Aquest pròxim dijous, durant el seu Ple extraordinari, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries-Empuriabrava aprovarà la creació de l'Agència de Promoció i Turisme, un organisme autònom local que ha de servir per a la gestió directa del servei públic de promoció turística i comercial i, si així s'escau, per a aprovar també els Estatuts del mateix organisme.

L'Agència també preveu la participació i implicació del sector privat i serà l'eina que permetrà marcar les bases d'un nou model que permeti fer front als canvis en el sector turístic i comercial. Per a fer-ho, es basarà en la visió compartida de tots els agents que formen part de la cadena de valor turística i comercial del municipi alt-empordanès.

Els seus inicis es remunten a principis de l'any passat, quan l'Ajuntament va encarregar un estudi per la creació d'un organisme de gestió turística amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats actuals de gestió i governança de les Àrees de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica. Segons el consistori, aquest projecte també ha de servir per establir un full de ruta amb una estratègia clara i consensuada de la direcció cap on s'han d'enfocar les polítiques i accions en matèria de promoció.

Les principals funcions

L'aparició de l'ens autònom, que comptarà amb la participació del teixit empresarial i comercial del municipi, suposarà el sorgiment d'accions en diversos àmbits. Així doncs, en el camp de la Planificació i Gestió Turística hi haurà la funció de planificar l'estratègia de desenvolupament de la localitat a llarg termini seguint les directrius i els valors acordats entre tots els actors implicats. Aquest objectiu, cabdal, compartirà protagonisme amb altres eixos com ara el de generar coneixement sobre l'activitat turística i econòmica; vetllar per la qualitat de l'experiència del visitant; prioritzar la monitorització de la satisfacció durant l'estada per poder respondre possibles problemàtiques i fidelitzar l'usuari; implementar certificacions de qualitat i sostenibilitat o promoure campanyes de sensibilització per un turisme responsable, sostenible i accessible.

En el camp del Màrqueting i la Promoció, d'altra banda, es treballarà per definir el posicionament que es vol assolir com a destinació; per concretar l'estratègia digital que ha de promoure el municipi o per planificar i executar accions dirigides als mercats emissors on es troba el públic objectiu.

En relació a la Dinamització, l'Agència també estudiarà la promoció de festivals i grans actes que estiguin alineats amb els valors i els productes definits en l'estratègia de desenvolupament, mentre que en l'àmbit de la Promoció Econòmica es marcaran com a objectius l'ordenació i millora de la competitivitat de les empreses o la promoció i la dinamització del comerç local, entre d'altres.

Exposició pública

Un cop aprovada la creació de l'organisme, s'obrirà un període d'exposició pública de 30 dies per després sotmetre'l a aprovació definitiva. S'estima que serà a partir del mes de juny quan es podrà dotar d'una partida pressupostària al projecte. "Al nostre entendre és indispensable la creació d'aquest nou ens, és una necessitat per un municipi com el nostre, on els sectors turístic i comercial tenen una gran rellevància. Serà l'òrgan que faciliti la col·laboració pública i privada vital avui en dia", explica l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell.


Autor: Redacció


#castellodempuries


#castellodempuries





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...