Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

El Consorci d'Acció Social de la Garrotxa rep el Premi Avedis Donabedian

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  09/01/2019  -  21:37

Una representació del CASG ha recollit aquest vespre el guardó, en reconeixement a un "projecte d'atenció integrada i amb lideratge social"




El Consorci d'Acció Social de la Garrotxa (CASG) ha recollit aquest vespre el premi Aliança d'Hospitals Els Quatre Gats a l'atenció integrada amb lideratge social. Es tracta d'un guardó de reconeixement a la tasca realitzada pel CASG amb el Pla Interdepartamental d'Atenció i Interacció Social i Sanitària. A l'acte hi ha assistit una representació del Consorci, amb la seva directora, Teia Fàbrega, acompanyada pel regidor de Benestar Social d'Olot, Pep Berga.

En aquest sentit, el Pla de Govern de la Generalitat de Catalunya (2013-2016) va accentuar la necessitat d'adaptar el model d'atenció assistencial als canvis dels últims anys evidenciats per la societat: l'augment de l'esperança de vida; l'increment del nombre de persones en situació de vulnerabilitat social o l'evidència contrastada que l'atenció social i la sanitària que es desenvolupa d'una manera coordinada i sinèrgica esdevé la forma més efectiva, eficient i sostenible d'atendre les persones, especialment les que més ho necessiten.

Així doncs, i d'acord amb aquests objectius, es va edificar el Pla Interdepartamental d'Interacció dels Serveis Socials i Sanitaris (PIAISS), que es va crear l'any 2013 -3 de setembre- amb una fita precisa: promoure i participar en la transformació del model d'atenció social i sanitària per tal de garantir una atenció integrada i focalitzada en les persones.

Els primers treballs en aquest àmbit

Per trobar els primers treballs en convenis de col·laboració entre salut i serveis socials a la comarca de la Garrotxa cal recular uns anys enrere, concretament fins al 1996. Aquest any es va començar a atendre integradament l'atenció de les persones en situació de complexitat social i sanitària, un pas previ a la creació del PIAISS.

Així, amb l'aprovació del PIAISS a la comarca garrotxina es va veure la possibilitat d'avançar en el model col·laboratiu. El 3 de juliol de 2014 es va crear l'òrgan de governança de la Garrotxa, format per l'alcalde d'Olot, pel president del Consell Comarcal de la Garrotxa, pel gerent de la regió sanitària de Girona del Departament de Salut, per la directora territorial a Girona del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, pel gerent territorial de Girona de l'Institut Català de la Salut (ICS) i de l'Institut d'Assistència Sanitària, pel gerent de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, per la directora del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa i pel director del PIAISS. En total, en el projecte hi ha participat més d'una cinquantena de persones de l'àmbit social i sanitari de la comarca, que han treballat en temes sobre l'atenció primària, domiciliària i de salut mental.

Aquest treball, precisament, és el que ha estat reconegut enguany per la Fundació Avedis Donabedian. En concret, el premi vol reconèixer la feina de les organitzacions que ofereixen atenció social promovent la participació d'algun nivell del sistema de salut per millorar l'efectivitat i la seguretat en la prestació de l'atenció a la persona i que desenvolupen en el seu dia a dia activitats per a la millora continuada de la qualitat assistencial.

Els Premis Avedis Donabedian van ser creats l'any 1989 per destacar aspectes de la qualitat dels centres i per marcar tendències de desenvolupament futur de les diferents àrees.


Autor: Redacció


#olot #lagarrotxa


#olot #lagarrotxa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...