Notícies més llegides





Política


Barcelona

La CUP considera una estafa democràtica el preacord entre JxCAT, ERC, Cs i PSC pel control partidista del Consell de Govern de la CCMA

Política  -  13/12/2018  -  18:22

L'organització exigeix al Govern que retorni al consens parlamentari per a la modificació de la llei de l'audiovisual




La CUP Crida Constituent denuncia el preacord entre les formacions JxCAT, ERC, Cs i PSC de repartiment dels càrrecs del Consell de Govern de la Corporació Catalana dels Mitjans Audiovisuals i posa de manifest la necessitat que l'elecció dels membres sigui pública, transparent, democràtica i amb la participació dels treballadors i treballadores.

Des de fa anys la desgovernamentalització del Consell de govern dels mitjans públics és una urgència. L'actual situació política reclama, més que mai, el retorn al consens o a àmplies majories per elegir els gestors de la Corporació i els directius dels mitjans, per tal d'evitar que els mitjans públics de la Generalitat siguin al centre del conflicte polític en considerar-los, uns i altres, com a instruments del govern.

Per aquest motiu, l'opacitat d'aquest acord és una mostra de menysteniment dels partits cap al Parlament i les resolucions aprovades a la cambra. A més, la situació s'agreuja si es té en compte que tots els grups parlamentaris, ja durant la legislatura passada, havien arribat a un acord per modificar la llei de l'audiovisual per evitar precisament, que els mitjans públics se sotmetessin a criteris de fidelitat política i d'interessos de lobbies del sector audiovisual.

Després de mesos d'amagar unes negociacions que traeixen l'esperit i la lletra de la Llei de la CCMA, de votar al Parlament mocions i resolucions comprometent-se a reformar la llei de la Corporació per tornar al consens que afavoreix la independència i la professionalitat dels directius i els gestors, després d'aprovar per unanimitat i tramitar de nou a la Mesa del Parlament el dictamen de la ponència conjunta de juliol del 2017, i després d'una resolució de fa dos mesos aprovada per majoria –amb l'abstenció dels dos partits del govern- en la mateixa línia, en el sentit d'aplicar els criteris de la reforma a la renovació del Consell, quatre grups parlamentaris han consumat aquesta nova estafa a la ciutadania i als treballadors de la Corporació.


Autor: Redacció


#cup #tv3 #estafa


#cup #tv3 #estafa #ccma






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...