Notícies més llegides



El Ripollès


Ripoll

Ripoll renovarà el sistema de recollida de residus a tot el municipi

El Ripollès  -  11/12/2018  -  14:40

El model escollit a Ripoll és el sistema de recollida amb càrrega bilateral, anomenat també easy




Ahir a la tarda es va presentar a la biblioteca Lambert Mata el nou sistema de recollida de residus que té com a objectiu incentivar i facilitar la recollida selectiva, fer més eficient i ràpida la neteja i millorar la imatge de les àrees de Contenidors.

El model escollit a Ripoll és el sistema de recollida amb càrrega bilateral, anomenat també easy. Es tracta d'un model que busca fer més eficaç la recollida quant a temps i neteja. Els ciutadans dipositen les deixalles a les àrees de contenidors que disposaran de les 5 fraccions de residus. El buidatge dels contenidors, metàl·lics i més robustos, és amb sistema superior i és indiferent que els contenidors estiguin a la dreta o a l'esquerra del vehicle amb l'avantatge que suposa en l'àmbit urbà. El sistema de recollida és totalment automatitzat, ja que és el mateix conductor qui, sense l'ajuda de cap peó, controla tots els moviments del vehicle durant la maniobra de càrrega i descàrrega. Es fa mitjançant un elevador automàtic que agafa els contenidors i automàticament aboca les deixalles a l'interior de la caixa del camió, mentre la compactadora minimitza el volum de les deixalles.

El regidor i cap de l'àrea de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa, el Sr. Joaquim Colomer va recordar que és el Consell Comarcal qui gestiona la recollida de residus dels 19 municipis de la comarca però que cada municipi ha optat per utilitzar el sistema que millor s'adapta al seu nucli urbà. Colomer també va afegir que el sistema es començarà a implantar el 21 de gener i que els treballs s'allargaran entre 3 i 4 setmanes. Per tant es preveu que els 96 punts de recollida estiguin en ple funcionament a finals de febrer.

Durant la reunió informativa es va fer incís en la importància del reciclatge, tant pel medi com per l'economia. Es va fer palès, segons les xifres mostrades, que ens cal reciclar més, ja que les dades del 2017 mostren que només reciclem un 26 % del total de residus. Amb el nou sistema i amb la col·laboració de totes les persones ciutadanes es vol arribar al 45 % de recollida selectiva, tenint en compte que si es supera aquesta xifra, serà un èxit. També es va recordar que el tractament de residus cada vegada és més costos, sobretot la matèria de rebuig que suposa el cost més gran i sense cap benefici de retorn.

Avantatges del Sistema Easy

Més capacitat de recollida
Els nous contenidors tenen el triple de capacitat que els actuals,
Polivalència i alta mecanització de la flota de vehicles
El nou sistema permet reduir la quantitat de vehicles necessaris. També serveix per realitzar la recollida als dos costats del carrer. Només es necessita un operari.
Recollida més ràpida
Això suposa una reducció del trànsit ocasionat pel procés de buidatge dels contenidors.

Contenidors més accessibles
Aquest tipus de contenidors tenen una obertura més fàcil que facilita a l'usuari el dipòsit de la brossa així com de les bosses comercials. Les obertures estan adaptades per a persones grans o amb discapacitat.

Contenidors més nets
La neteja dels contenidors es realitza tant per dins com per fora amb el mateix vehicle. D'altra banda, la introducció dels residus es realitza per una boca diferent de la del seu buidat.

Mínim soroll
Es tracta d'un dels models de recollida de residus més silenciosos.

Més seguretat per als vianants i treballadors
Els contenidors són més baixos i per tant milloren la visibilitat de vianants i conductors de vehicles. També suposa una disminució dels riscos laborals, ja que l'operari es troba a l'interior del vehicle durant el procés de buidatge.

Ocupació de menys espai al carrer
Les illes de contenidors són molt més compactes i per tant no permeten el dipòsit de residus entre ells. Permeten també el buidatge a distància (fins a 5 metres) i la superació d'obstacles. Tot plegat suposa una millora de la imatge de l'espai públic.


Autor: Redacció


#ripoll


#ripoll #recollidaderesidus


Arxiu adjunt

Plànols emplaçament contenidors





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...