Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Les escoles bressol de Banyoles debaten sobre el joc lliure dels infants

Pla de l'Estany  -  28/11/2018  -  08:24

La iniciativa, que s'ha centrat en dues jornades amb els equips educatius dels centres, vol donar continuïtat a l'espai de trobada entre les escoles bressol que es va impulsar durant el curs passat




Les quatre escoles bressol de Banyoles, amb el suport de l'Ajuntament de Banyoles, han impulsat una nova formació amb l'objectiu de debatre sobre el joc lliure dels infants, el paper de l'adult en el seu acompanyament i l'organització de l'espai. La iniciativa, que s'ha centrat en dues jornades amb els equips educatius dels centres, vol donar continuïtat a l'espai de trobada entre les escoles bressol que es va impulsar durant el curs passat.

La formació parteix del grup de treball format per les quatre escoles bressol de Banyoles (La Balca, Patufets, Petit Príncep i Casa Nostra) i el Servei d'Educació de l'Ajuntament. La regidora d'Educació del consistori, Ester Busquets, ha destacat que "crear sinergies entre les diferents escoles bressol de Banyoles és una demanda que va sorgir dels mateixos centres i a la que, des de l'Ajuntament, com a ciutat educadora, volem fomentar per donar-hi continuïtat". En aquest sentit, Ester Busquets ha afegit que "aquest nou espai ens permet oferir a les escoles una formació especialitzada".

En les sessions, la formació compta amb el suport d'Alidé Tremoleda Panyella, educadora, formadora i assessora d'equips educatius. En la primera sessió d'aquesta formació, que es va celebrar a finals d'octubre i va comptar amb la participació d'una trentena de persones, es va debatre el paper dels adults educadors, l'aprenentatge significatiu, com es construeix l'aprenentatge de l'infant o com es respecta el seu temps d'aprenentatge.

En la segona sessió, que es va celebrar dissabte, es va reflexionar sobre com es condiciona l'espai i el material de jocs dels infants i com aquests elements permeten un tipus de dinàmica o una altra. També es va parlar sobre com crear espais educatius i estimulants i quin ha de ser el paper dels adults.

Aquesta és la segona formació que les escoles bressol de Banyoles comparteixen. El curs passat ja es va fer una primera jornada de formació amb la col·laboració del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Primerenca del Pla de l'Estany (CDIAP). A més, les quatre escoles bressol es van reunir al parc de la Draga per primer cop per reflexionar i compartir experiències en una jornada lúdica i festiva, que va comptar amb la participació d'un centenar de nens i nenes, a més dels equips educatius de cada centre.


Autor: Redacció


#banyoles #escolabresol


#banyoles #escolabresol





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...