Notícies més llegides




+ Notícies


Manresa

CaixaBank i Microsoft reconeixen dues alumnes catalanes amb els Premis WONNOW

+ Notícies  -  26/11/2018  -  13:48

Patricia Andolz, estudiant de la Universitat Oberta de Catalunya i Helena Yelmo, de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià han estat premiades amb una beca remunerada per treballar a CaixaBank i la participació en un programa de mentoring de Microsoft




CaixaBank i Microsoft reconeixen a les millors alumnes de carreres universitàries tècniques a Espanya. Gonzálo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Pilar López, presidenta de Microsoft Espanya, han lliurat els Premis WONNOW a 11 alumnes de carreres STEM –Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques- d'universitats espanyoles.

Patricia Andolz Santacana, estudiant d'un Grau en Enginyeria Informàtica a la Universitat Oberta de Catalunya i Helena Yelmo, estudiant d'un Grau en Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica han estat premiades amb una beca remunerada per treballar a CaixaBank i amb la participació en un programa de mentoring de Microsoft.

Aquesta iniciativa inclou 11 premis: un a l'alumna amb millor expedient acadèmic, que ha rebut una dotació econòmica de 10.000 euros, i d'altra banda s'ha guardonat a 10 estudiants, que tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank. Se'ls ofereix un contracte de 6 mesos en format pràctiques amb possibilitat d'incorporació a l'entitat en finalitzar aquest termini. A més, també es beneficiaran d'un programa de mentoring impartit per Microsoft, que ofereix assessorament sobre aspectes relacionats amb el desenvolupament de la seva carrera professional en la indústria tecnològica.

Un total de 62 alumnes d'universitats catalanes han participat en la primera edició d'aquests premis adreçats a alumnes matriculades en el darrer curs de carreres STEM –Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques-.

En aquesta primera edició dels Premis WONNOW han estat guardonades quatre estudiants d'Andalusia, dues de Catalunya, una del País Basc, una de Cantàbria, una de les Illes Canàries, una de la Comunitat Valenciana i una de Madrid d'un total de 260 alumnes de 59 universitats espanyoles que hi han participat.

Amb aquests premis, CaixaBank i Microsoft aposten pel talent i impulsen la diversiotat i la presència de dones en l'àmbit de la tecnologia i les ciències des de l'inici de la seva carrera professional.

Impuls a la diversitat

Gonzalo Gortázar ha agraït la participació de totes les estudiants i ha felicitat les guanyadores, a les quals es va referir com "un exemple a seguir". Tal com ha explicat el conseller delegat de CaixaBank, "els Premis WONNOW són un reconeixement al millor talent femení de carreres que tenen un paper cada vegada més essencial en el desenvolupament de la nostra societat. Amb aquests guardons volem seguir contribuint al desenvolupament de les persones i del conjunt de la societat, impulsant la diversitat en la indústria tecnològica".

Per la seva banda, Pilar López s'ha mostrat molt satisfeta per l'alta participació en aquesta primera edició dels premis i ha agraït a totes les universitàries la seva implicació. "Transmetre a les joves la passió per les carreres STEM i despertar la seva curiositat pel món de la ciència i la tecnologia facilitarà l'accés de més dones a la indústria TIC, alguna cosa fonamental per garantir la competitivitat a llarg termini d'Espanya. A Microsoft creiem que el millor talent ha de ser divers i forjar-se des d'edats primerenques. Els premis WONNOW al costat de CaixaBank són un bon exemple del nostre treball amb empreses, associacions, entitats no lucratives, xarxes de dones professionals i, per descomptat, amb institucions educatives, per inspirar a nenes i joves i demostrar que la tecnologia i la ciència no és un àmbit només masculí".

Amb aquests premis, ambdues entitats guardonen l'excel·lència, tant acadèmica com personal, de dones estudiants de carreres tècniques, estudis els quals la presència femenina és reduïda. CaixaBank i Microsoft distingeixen el major talent, donant visibilitat a models de referència femenins en el sector STEM i fomentant la diversitat en la indústria tecnològica. Es tracta d'un projecte transversal que pretén posar en valor l'esforç i el compromís de dones que aposten per aquestes carreres.

Els valors de compromís social, igualtat i excel·lència, que comparteixen CaixaBank i Microsoft es reflecteixen en aquesta iniciativa, que pretén celebrar-se amb una periodicitat anual. A través d'aquest projecte, ambdues entitats mostren el seu compromís pel foment de la diversitat i la igualtat de gènere en l'entorn empresarial.

Segons un informe de la UNESCO, només el 35% dels estudiants matriculats a les carreres vinculades amb STEM són dones, que representen un 28% dels investigadors a tot el món.

A Espanya, d'acord amb les dades de la Societat de Dones Enginyeres -Society of Women Engineers-, més del 20% dels graduats en enginyeries són dones però només estan en actiu un 11%. El percentatge d'universitàries matriculades en enginyeria informàtica baixa a un 12% i el d'homes actius en aquest sector és tres vegades major que el de dones.

Aquesta situació contrasta amb l'elevada demanda de nous perfils professionals amb capacitats adequades en STEM. La Comissió Europea ha advertit que el 90% de tots els llocs de treball ja requereixen habilitats digitals i que és probable que dins de dos anys existeixin 500.000 llocs de treball a Europa que no es van a poder cobrir per falta de formació adequada dels candidats.

La paritat d'homes i dones a la indústria digital permetria elevar el PIB de la Unió Europea en uns 9.000 milions d'euros anuals, però no serà possible si no es fomenta l'interès de les nenes i joves pels estudis STEM, que els proporcionen les habilitats necessàries per competir en l'era digital.

Sobre CaixaBank

El compromís social és un dels valors de CaixaBank, que pretén contribuir en el desenvolupament d'una societat més justa i amb major igualtat d'oportunitats. Per això, fomenta diverses iniciatives amb l'objectiu d'afavorir la diversitat, com els Premis WONNOW. Com a element central de la seva identitat, l'entitat participa en nombroses aliances i iniciatives de responsabilitat corporativa, nacionals i internacionals.

L'entitat està adherida a diverses iniciatives per impulsar la igualtat de gènere, com la iniciativa Women's Empowerment Principles, impulsada per Nacions Unides; l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a una major representativitat de la dona en posicions directives; el Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries; i l'Observatori Generació i Talent, amb l'objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional.

Actualment, CaixaBank compta amb un 39,6% de dones en llocs directius i té una línia específica d'actuació per fomentar la diversitat de gènere. L'entitat compta amb un Pla d'Igualtat per contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones. CaixaBank és l'entitat capdavantera en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. El banc té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.176 oficines.

Sobre Microsoft

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) impulsa la transformació digital per a l'era del núvol intel·ligent i l'Intelligent Edge. La seva missió és ajudar a cada persona i a cada organització al planeta a fer més en el seu moment a dia.


Autor: Redacció


#microsoft


#microsoft





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...