Notícies més llegides




La Selva


Arbúcies

L'Ajuntament d'Arbúcies aprova la remodelació del complex esportiu de Can Delfí

La Selva  -  06/11/2018  -  08:16

Es remodelaran les piscines exteriors i els vestidors i es farà de nou la piscina climatitzada i les sales de gimnàs




El Ple de l'Ajuntament d'Arbúcies ha aprovat el projecte inicial de les obres del nou complex esportiu de la zona de Can Delfí. Unes obres que contemplen no només la construcció d'una piscina coberta, sinó una reforma integral de tot l'espai que comptarà amb dues piscines exteriors, uns vestidors més grans que els actuals i tres sales de gimnàs de 300 metres quadrats, que acolliran totes les activitats esportives que actualment estan repartides entre el poliesportiu de Can Pons, el poliesportiu de Can Delfí i la sala polivalent del camp de futbol.

Les instal·lacions actuals de les piscines municipals, que daten dels anys 1982-1983, no s'aprofiten i es tiren a terra per dos motius: perquè les obres de reparació i manteniment que es fan cada any són molt cares (entre 20.000 i 30.000 euros anuals) i perquè la Generalitat de Catalunya ha instat l'Ajuntament a complir la normativa vigent pel que fa a les mides de la profunditat de les piscines, el sistema de desbordament de l'aigua i dels vestidors, que actualment s'han de separar entre peus molls i peus secs. Per aquest motiu, l'equip de govern el 2012 es va plantejar si era necessària una piscina coberta i concentrar totes les activitats esportives del municipi en un únic equipament.

Per això, entre els anys 2013 i 2014 es va encarregar l'estudi a una empresa que es dedica a la gestió de piscines climatitzades. "Volíem fer una piscina però havíem de saber si era factible i, en cas afirmatiu, quina piscina havíem de fer perquè no fos un pou sense fons i haver-hi de posar diners dels impostos que paga la gent d'Arbúcies, sinó que s'autofinancés", explica l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga. L'estudi, un cop fet, concloïa que calia una piscina i que aquesta havia de ser de 4 carrils i 25 metres de llargada i 1,30 metres de profunditat i que es pot autofinançar amb les quotes dels abonats a la instal·lació.

Una vegada decidit que es faria la piscina coberta amb les noves piscines exteriors i les sales d'activitat física, es va plantejar l'emplaçament de tot aquest complex esportiu. El regidor d'Activitat Física i Esport, Àngel Cabrero, explica que hi havia tres possibles ubicacions: l'aparcament de la depuradora, la zona esportiva de Can Pons o bé, a l'espai actual. "Totes tres tenen avantatges i inconvenients i s'havia de prendre una decisió. Creiem que la ubicació actual, al mig del poble, és la idònia". La zona esportiva de Can Delfí compta amb els aparcaments de Can Delfí (capacitat per a 50 vehicles), de la Farga (espai per a 75 i dels pisos d'en Crous amb capacitat per a 65 cotxes cada un). A més, també està previst un nou aparcament a la Galzerana també per a uns 50 vehicles.

Cabrero afegeix que l'emplaçament actual està al centre del poble i que permetrà que la major part dels usuaris hi puguin anar a peu. En aquest sentit, el regidor explica que si el nou centre esportiu s'ubicava tant a la zona esportiva de Can Pons com a l'aparcament de la depuradora es perdrien els actuals espais d'aparcament perquè s'hi hagués fet la construcció de la instal·lació. I, el més important, s'haurien doblat els costos de construcció i de manteniment de tots els sistemes com els vestidors, els lavabos, els motors, la maquinària de renovació de l'aigua, el manteniment i vigilància, el bidell... amb la despesa que tot això representa.

Garriga assenyala que va ser un gran encert quan el 1982 es va instal·lar tota aquesta zona esportiva al centre del municipi, en un lloc de fàcil accés per la major part de la gent d'Arbúcies. "Hem d'estar agraïts a tot allò que ens han donat les piscines al llarg d'aquests 35 anys, però ara toca posar-nos al dia i per això cal fer una renovació integral".

Aquesta renovació significa que la làmina d'aigua s'ampliarà i passarà dels 449 metres quadrats que mesura actualment als 615 metres quadrats que es construiran entre la piscina exterior i la coberta; pel que fa al paviment que envolta la piscina, aquest disminuirà i passarà dels 579,40 metres quadrats als 491,75 metres quadrats; i, la gespa, passarà dels 1.908 metres quadrats actuals a tenir una superfície de 1.528,67 metres.


Autor: Redacció


#arbucies


#arbucies





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...