Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

La tercera edició de la Fira de Col·leccionisme Playmobil de Girona serà la més internacional de la seva història

Actualitat Girona  -  05/11/2018  -  13:40

El 75% dels expositors i el 60% dels diorames que s'exhibiran al Palau de Fires de Girona són de col·leccionistes de països com França, Bèlgica, Alemanya, Holanda i Luxemburg


Fira Playmobil

Fira Playmobil



Els icònics clicks de Playmobil tornen per tercer any consecutiu a Girona després de la Fira de Mostres per seguir estimulant la imaginació i la creativitat dels nombrosos fans de la joguina alemanya, creada per Hans Beck l'any 1974.
Durant la roda de premsa de presentació de la 3a edició de la fira, que ha tingut lloc a la botiga Abacus Centre de Girona, Ignasi Puig, director de l'esdeveniment, ha explicat que després de la valoració tan positiva que van fer dels resultats de l'any passat, van agafar el compromís de "recórrer les millors fires d'Europa per portar els millors diorames a Girona". Ha afegit que per aquesta nova edició, han dut a terme "una aposta molt qualitativa amb 31 diorames de gran format de diferents països d'Europa com França, Bèlgica, Alemanya, Holanda i Luxemburg".


Així mateix, la directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, ha recalcat aquesta gran tasca d'internacionalització esmentant que "un 75% dels dioramistes vénen de fora, i això vol dir que el producte que es troba en aquesta fira és diferent de les altres". A més, ha assenyalat que en aquesta edició, la Fira Playmobil "ocupa tots els espais disponibles del Palau Firal, i estem molt contents d'aquest creixement exponencial". En només tres edicions, Girona ja s'ha convertit en una de les trobades més importants del col·leccionisme Playmobil d'Europa. Bona prova d'aquesta fita és el fet que al Palau de Fires hi haurà 31 diorames de gran format que ocuparan una superfície superior als 600 m² dedicada a recreacions històriques, fantàstiques o relatives a la vida quotidiana.


El Palau de Fires serà l'escenari d'obres espectaculars com el "World map" del luxemburguès Cedric Evrard o la ciutat de "Rovaniemi" de l'alemany Michael van Hove "MacGayver", que visitarà Girona per tercera vegada consecutiva. S'estrenaran a Girona dioramistes amb una llarga trajectòria a Europa com el francès Christophe Bunel, els holandesos Arno & Ingrid Vermolen i el col·leccionista belga Wim Stroobants, entre d'altres. En l'edició 2018 també destaca l'original maqueta del col·leccionista francès Eric Marin, amb un diorama que combina figures grans amb les tradicionals de 7,5 cm., l'exuberant diorama "Las Vegas USA" de la parella holandesa Arno & Ingrid Vermolen, i la doble proposta de l'alemany Stefan Sternkiker, que torna a Girona després de quedar-ne enamorat en l'anterior edició.

En el capítol dels dioramistes catalans, cal assenyalar la nova proposta de la gironina Mireclick, que enguany presentarà una espectacular escena inspirada en la mítica Junfrau, l'estrena com a dioramista de Marta Gascón, d'Olesa de Montserrat, amb un diorama dedicat a Astèrix i Obèlix, o bé els consagrats Marc Barrios, Manel i Sergio Delgado, Bakari i Joel Soto, que per primera vegada exposaran les seves creacions a Girona.


Menció especial mereix el diorama a 10 mans "El setge d'El Álamo (23 de febrer- 6 de març de 1836)", obra de 5 dioramistes catalans que ja són uns clàssics en la cita gironina del col·leccionisme Playmobil: Josep Virgós "Onemy", Marcel Monfort, David Ferrer, Josep Ribas i Sergi Aranda.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...