Notícies més llegides




Política


Girona

La CUP a Girona denuncia la precarització del Centre Cultural de la Mercè

Política  -  30/10/2018  -  14:26

La formació proposa un pla per a l'Escola Municipal d'Art i del Centre Cultural de la Mercè que la situï com a espai referencial de la formació i la creació artística i humanística




La CUP-Crida per Girona s'ha mostrat aquest matí molt crítica amb la situació de precarietat que ha deixat l'equip de govern l'Escola Municipal d'Art i, de retruc, el Centre Cultural de la Mercè. La formació municipalista ha denunciat que en els últims mesos el govern ha fet una nova proposta laboral que tendeix a la precarització del professorat d'art de l'escola, fet que ha provocat una esbandida de professionals qualificats i amb una trajectòria llarga dins de l'Escola. Aquest procés s'ha fet, com ja és habitual, sense el consentiment dels mateixos afectats, i està tendint a una reculada en les condicions salarials i laborals del personal.

Més enllà d'aquest fet, que és greu en si mateix, la CUP-Crida per Girona ha explicat que el problema de fons és que La Mercè i l'Escola Municipal d'Art continuen sense un model clar i definit. Per Lluc Salellas, regidor cupaire, "mentre en els últims anys, el govern convergent ha fet una aposta de centenars de milers d'euros pels festivals, les estructures de ciutat pensades per la creació i la formació han quedat en un segon terme i sense propostes estratègiques". Aquest model implica, segons la CUP, un procés de pobresa cultural a mitjà termini a la ciutat, ja que no es promou ni la formació ni el coneixement entre els gironins i les gironines sinó que l'aposta és únicament per l'exhibició i l'homogeneïtzació cultural a partir d'allò que "ven" en els grans mitjans de comunicació.

Finalment, la CUP-Crida proposa un pla estratègic de l'Escola Municipal d'Art i del Centre Cultural de la Mercè que la situï com un espai referencial de la formació i la creació artística així com humanística. Un pol cultural no pensat per a la turistificació i la mercantilització sinó per la difusió del coneixement i la cultura que lideri la proposta cultural i artística formativa a la demarcació.


Autor: Redacció


#cup #girona


#cup #girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...