Notícies més llegides



+ Notícies


Banyoles

Banyoles tanca amb èxit la renovada Festa Major

+ Notícies  -  23/10/2018  -  14:48

Destaquen actes multitudinaris com la cercavila de dissabte a la tarda o el concert de Germà Negre


Festa Major de Banyoles

Festa Major de Banyoles



Banyoles va tancar ahir a la nit amb èxit la renovada edició de la Festa Major de Sant Martirià. L'Ajuntament i la Comissió de Festes fan un balanç molt positiu de totes les novetats que s'han programat aquest any, tant la recuperació d'antigues tradicions com el Ball del Drac, amb el recuperat Drac de Banyoles, o el Ball de Passada, una tradició històrica del patrimoni cultural de la ciutat, així com les novetats com el 'Tomata i xocolata' o les activitats a l'envelat de la plaça de les Rodes.

El regidor de Festes Jordi Bosch ha destacat que "més que mai hem viscut una gran festa major amb activitats per a tothom i que, en alguns moments han desbordat la ciutat". En aquest sentit, Jordi Bosch ha volgut remarcar la bona acollida que ha tingut el Ball de Passada, que s'ha repetit fins a tres ocasions durant tot el cap de setmana amb molta participació de públic, amb el Drac, els Gegants i Capgrossos, els Cavallets i els Dragonets de les Gàrgoles de Foc. "Dissabte a la tarda la Plaça Major era plena a vessar de gent de totes les edats que van seguir amb entusiasme els balls de tota la faràndula banyolina en la cercavila i també els castells dels Esperxats", ha destacat el regidor de Festes. A banda de la cercavila, també va ser multitudinari el concert que el grup Germà Negre va oferir al Passeig de la Indústria.

"Hem de donar les gràcies a totes les entitats i a les persones que, a títol individual, s'han bolcat en l'organització de la Festa Major i que, sense elles, res del que hem viscut aquest cap de setmana hauria estat possible", ha remarcat Jordi Bosch, que també ha volgut destacar que "la gent ha agraït aquest esforç organitzatiu i la festa s'ha viscut plenament al carrer amb molta participació".

Activitats per a tots els públics

La Festa Major de Sant Martirià ha comptat amb activitats per a tots els públics, des d'espectacles infantils fins a teatre amb l'estrena de la producció local 'Un déu salvatge', concerts al recinte de barraques amb grups com Mishima o Cor Geriona, sardanes, balls a l'envelat, vermut popular amb Mazoni com a DJ, dinar popular, a més de les recuperades tradicions com el Ball del Drac o el Ball de Passada. Ahir al matí es va estrenar també el 'Tomata i Xocolata', una activitat pensada per a les famílies, que va ser molt ben acollida.

Per a l'organització de la Festa Major, l'Ajuntament de Banyoles ha comptat amb el suport de la Comissió de la Festa Major, integrada per 25 entitats de la ciutat que han participat activament en el disseny i l'organització de les activitats. A banda d'entitats com la Colla Gegantera, les Gàrgoles de Foc, el Foment de la Sardana o el Centre Excursionista, destaca també la participació de diferents persones que han treballat per la recuperació d'activitats antigues de la Festa, com el músic Adrià Dilmé, l'historiador de l'art Guerau Palmada, el folklorista Àngel Vergés o el musicòleg, Albert Massip.
 


Autor: Redacció


#banyoles #festamajor


#banyoles #festamajor





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...