Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

L'Ajuntament de Girona congelarà de nou els impostos i les taxes el 2019

Actualitat Girona  -  19/10/2018  -  09:03

Augmentaran les facilitats per ajornar i fraccionar els deutes municipals i s'eximirà de la taxa d'enterrament a les persones amb manca de mitjans econòmics


Aj.Girona

Aj.Girona



L'Ajuntament de Girona congelarà de nou els impostos i les taxes municipals de cara al 2019. Aquesta és la premissa principal de les ordenances fiscals per a l'any vinent que presenta l'equip de govern i que s'hauran d'aprovar en un ple extraordinari convocat per al divendres de la setmana que ve, dia 26 d'octubre.

"Un any més, i ja en són set, hem fet un esforç pensant en els veïns i les veïnes i les entitats de Girona i no apujarem ni les taxes ni els impostos de cara a l'any vinent. A més, any rere any estudiem i apliquem les fórmules per introduir millores que afectin de forma directa i positiva la butxaca del contribuent, ja que el benestar de les persones és la nostra proritat", ha explicat la tinenta d'alcaldia i regidora d'Hisenda i Règim Interior de l'Ajuntament de Girona, M. Àngels Planas. L'única taxa que presenta un increment és la relativa als mercats, concretament al mercat d'abastaments, que puja una mitjana del 4,4% a causa de l'augment del cost dels subministraments, i a Mercagirona, que puja un 12,30% a causa de l'increment de la recollida de residus.

Pel que fa a les millores introduïdes aquest any per a les famílies gironines, cal destacar la modificació dels trams del límit d'ingressos a l'hora de calcular les bonificacions per a l'impost sobre béns immobles (IBI) i l'augment de les facilitats per ajornar i fraccions els deutes municipals. En aquest sentit, per exemple, baixa de 300 euros a 100 euros la quantitat mínima necessària per poder fraccionar o ajornar i puja de 6.000 euros a 12.000 euros la quantitat de deute amb possibilitat d'ajornar o fraccionar.

En relació amb les taxes, cal destacar que s'eximirà d'haver de pagar la taxa d'enterrament aquelles persones amb manca de mitjans econòmics, d'acord amb les indicacions dels serveis socials municipals o en casos acordats per les autoritats; s'eximirà de la taxa de tinença d'animals durant el primer any a totes aquelles persones propietàries que adoptin un gos a la gossera municipal, i que s'eximirà del pagament de la taxa de plusvàlua en els casos de transmissió de béns quan s'acrediti la inexistència d'increment del seu valor.

Les ordenances fiscals per al 2019 també preveuen millores per al teixit social de la ciutat, ja que s'abaratirà el preu de la taxa d'ocupació del sòl en el cas de les festes majors dels barris, fet que repercutirà positivament en les associacions de veïns i veïnes, i s'ampliaran els supòsits d'exempcions de taxa per l'ús dels pavellons, piscines cobertes, piscines d'estiu i camps de futbol en el cas d'entitats, federacions esportives i empreses.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...