Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

Girona aposta per consolidar la participació dels barris a les Fires de Sant Narcís

Actualitat Girona  -  09/10/2018  -  14:20

Augmenten les activitats que formen part de la Festa Major dels Quatre Rius, que estrenarà una tronada, el primer Campionat de Bitlles Catalanes i la primera Pujada a Sant Miquel


Presentació de la programació de les Fires de Sant Narcís 2018

Presentació de la programació de les Fires de Sant Narcís 2018



Girona aposta un any més per fomentar la participació dels diferents barris de la ciutat en les Fires de Sant Narcís. Entre les més de 250 activitats que formen part de la programació d'aquest any, destaquen noves propostes que consoliden la Festa Major dels Quatre Rius en la segona edició de la iniciativa.

Una tronada en homenatge als Quatre Rius, que es farà prèviament a la gimcana del dia 27 d'octubre; el primer Campionat de Bitlles Catalanes, que es farà el dia de Sant Narcís, i la primera Pujada a Sant Miquel, que serà una de les activitats prèvies a les Fires i es farà el 21 d'octubre, seran les activitats que s'estrenaran aquest any en el marc de la Festa Major. Enguany, a més, la Cursa de Rutlles formarà part també de la competició dels Quatre Rius.

Els barris seran també els protagonistes de les atraccions sostenibles, tal com havia passat en les darreres edicions de les Fires. Així, es podrà gaudir d'aquest tipus de proposta al passeig de Ramon Berenguer II, al barri de Sant Narcís; a la plaça de Pere Calders, al barri de Can Gibert del Pla; a la plaça de la Ciutat de Figueres, al barri de Montilivi, i al Centre Cívic Ter, al barri de Domeny-Taialà.

"La cultura popular és el fil conductor de la programació de les Fires de la ciutat, ja que és el que ens identifica i ens fa singulars, amb clar accent de ciutat i de país. La proposta que presentem destaca, a més, per ser inclusiva, familiar, propera, per la grandíssima participació de les entitats de la ciutat en l'organització i per l'acostament als barris de la ciutat", ha ressaltat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Una de les principals novetats d'aquesta edició de la programació de les Fires de Sant Narcís és la programació de dia de l'envelat de la plaça de Miquel de Palol. A més dels tradicionals concerts i balls d'orquestres, l'envelat acollirà enguany activitats infantils i familiars el divendres 2 de novembre, com un espectacle de circ i un de titelles, a més de propostes integradores de les diferents cultures que formen la societat gironina, com la dansa del lleó de l'Associació per al Desenvolupament d'Empreses Xineses i un espectacle de percussió i danses a càrrec d'Arrels Africanes.

"M'agradaria destacar el caràcter inclusiu i integrador amb totes les cultures que formen part de la societat gironina de les Fires d'aquest any, com ho demostra l'intercanvi cultural que suposarà incloure espectacles d'arrels xineses i africanes a la programació d'enguany", ha explicat la regidora d'Igualtat, Drets Socials i Habitatge, Salut i Seguretat en el Treball i Dinamització del Territori de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau.

Pel que fa a la ubicació de les caravanes dels firaires que tindran atraccions a l'espai de la Devesa, la regidora ha assenyalat que enguany s'ha restringit l'aparcament d'aquests vehicles per protegir el parc de la Devesa. Els firaires que visquin a menys de 25 km de Girona no podran deixar la caravana al parc i la resta només hi podran instal·lar un vehicle. Si en tenen més d'un, l'hauran d'aparcar a l'aparcament d'autocaravanes de Domeny. Aquest espai s'ha habilitat per a l'ús exclusiu dels firaires durant el període de Fires. Es preveu que amb aquesta iniciativa es redueixin a la meitat les caravanes que s'aparcaven a la Devesa durant les Fires.

Els Diables de l'Onyar seran els pregoners d'aquest any

L'entitat Diables de l'Onyar serà protagonista de les Fires de Sant Narcís d'aquest any per tres motius. El primer, perquè celebren el trentè aniversari; el segon, perquè el cartell guanyador de l'edició d'enguany els ret un homenatge, i el tercer perquè seran els pregoners de les Fires de Sant Narcís d'aquest any. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, els ho va comunicar ahir a la nit en directe en un dels assajos dels Diables al local que tenen a Mas Abella.


Autor: Redacció


#girona


#girona


Arxiu adjunt

Programació de Fires





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...