Notícies més llegides



Política


Girona

Veray exigeix a la Delegació de la Generalitat a Girona que es torni a col·locar la bandera d'Espanya

Política  -  06/10/2018  -  14:33

La vicesecretària general del PPC, Concepció Veray, assenyala que "Vila, en lloc de ser còmplice dels CDR i de la violència agressiva que s'està instal·lant als carrers, hauria d'estar a l'altura del seu càrrec, mostrar-se responsable i garantir la neutralitat de l'Administració de la Generalitat a la ciutat de Girona; i si no és capaç de fer això, que dimiteixi"


Delegació de la Generalitat a Girona

Delegació de la Generalitat a Girona



La vicesecretària general del Partit Popular Català i portaveu del grup municipal del Partit Popular Català a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha registrat aquesta tarda dues instàncies a la Delegació Territorial de la Generalitat a Girona, exigint al delegat del Govern català, Pere Vila, que "es torni a col·locar la bandera d'Espanya a la façana de l'edifici, i que s'ordeni la retirada de tots els símbols partidistes, com llaços grocs, estelades o pancartes a favor dels que ells anomenen 'presos polítics'". "Esperem que es tinguin en compte les instàncies, si no ens reservem el dret a prendre totes les accions legals que calguin", ha assegurat.

Veray, que ha estat acompanyada per la presidenta de Noves Generacions de Catalunya, Irene Pardo, així com per altres membres de NNGG de Barcelona i de Girona, ha recordat a Pere Vila que "aquest edifici és un equipament públic i, per tant, com a delegat de la Generalitat, és la seva responsabilitat mantenir la neutralitat".

Així mateix, la vicesecretària general del PPC també ha reclamat a Pere Vila que "deixin d'utilitzar, els divendres a les 12 del migdia, la megafonia interna d'aquest equipament per fer una crida als funcionaris a assistir a la concentració a favor dels polítics que estan en presó preventiva per haver-se saltat la llei". "És indecent que la megafonia interna, que ha de servir per emergències o transmetre informació pròpia de l'Administració, s'utilitzi per fer una crida a participar en una concentració", ha afegit, lamentant que "d'aquesta manera es posa en risc la llibertat d'expressió dels funcionaris que no pensen com ells volen que pensin".

D'altra banda, i en relació a la instància que fa referència a la col·locació de la bandera d'Espanya, arran dels "lamentables incidents que van passar dilluns 1 d'octubre a la ciutat", Veray ha recordat que "aquesta Administració va ser assaltada pels CDR, que van entrar de manera agressiva i per la força en aquest equipament, van arribar a situar-se en la quarta planta, van ultratjar la bandera espanyola i van penjar l'estelada".

"Després d'aquests fets i veient que el delegat de la Generalitat ha deixat la façana sense la bandera d'Espanya, amb aquesta instància li recordem que ha de complir la Llei de Banderes, i també li hem fet entrega d'una bandera espanyola perquè no puguin dir que no la tenen o que la porten a la tintoreria", ha explicat.

Finalment, Concepció Veray ha lamentat "el silenci còmplice que està demostrant Pere Vila amb tot el que està passant, ja que una hora abans que l'equipament fos assaltat pels CDR, Vila estava a primera filera a Sant Julià de Ramis fent el rendez-vous i aplaudint el senyor Torra, que va dir als CDR que 'apretessin'". "Al cap d'una hora que el senyor Torra els felicités, i tant si van 'apretar', van assaltar la seu de la Delegació de la Generalitat, i Vila va callar, es va amagar i no va tornar a aparèixer fins a les 12 del migdia a la concentració de la Plaça Constitució, on va aplaudir els discursos d'aquells que donen cobertura als CDR".

Per tot plegat, Veray considera que "Vila, en lloc de ser còmplice dels CDR i de la violència agressiva que s'està instal·lant als carrers, hauria d'estar a l'altura del seu càrrec, mostrar-se responsable i garantir la neutralitat de l'Administració de la Generalitat a la ciutat de Girona". "I si no és capaç de fer això, que dimiteixi, però a Girona necessitem polítics que es mantinguin neutrals, que apostin per la convivència, i que rebaixin la tensió que vivim al carrer, i no que en generin més i donin cobertura a aquells qui la creen", ha conclòs.


Autor: Redacció


#girona #veray #gencat


#girona #veray #gencat





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...