Notícies més llegides




Andorra


Andorra

Saint-Amans reconeix l’abast del procés de reformes econòmiques i financeres dutes a terme per Andorra

Andorra  -  12/09/2018  -  16:11

El cap de Govern, ha rebut al mandatari de l'OCDE acompanyat del ministre de Finances, Jordi Cinca i de la secretària d'Estat d'Afers Internacionals, Clàudia Cornella


Govern d'Andorra

Govern d'Andorra



El director del Centre de Política Tributària i Administració de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics, Pascal Saint-Amans, ha visitat el Principat per tal de conèixer de primera mà les reformes econòmiques i financeres que Andorra ha dut a terme en els darrers anys per adaptar-se als estàndards internacionals. El màxim mandatari del Global Forum de l'OCDE ha afirmat que Andorra ha adoptat les regles de cooperació internacional en molt poc temps i que s'ha treballat en les reformes necessàries per tenir un marc fiscal i alhora una la legislació i una tipificació penal dins els estàndards internacionals. En aquest sentit ha assegurat que el Principat, el dia d'avui, compleix amb les normes de transparència internacionals i gaudeix d'unes condicions òptimes per al seu creixement econòmic i perquè la plaça financera sigui competitiva i es desenvolupi sense dificultats.

El cap de Govern, ha rebut al mandatari de l'OCDE acompanyat del ministre de Finances, Jordi Cinca i de la secretària d'Estat d'Afers Internacionals, Clàudia Cornella. Antoni Martí ha explicat a Saint-Amans l'aposta del govern demòcrata per una economia de mercat oberta i integrada amb l'entorn i les polítiques aplicades per tal que Andorra assumís les seves responsabilitats de la mateixa manera que la resta de països de la comunitat internacional, sense perdre vista els sectors tradicionals. El mandatari de l'OCDE també s'ha reunit amb el síndic general i ha intercanviat experiències amb els parlamentaris membres de la Comissió Legislativa de Finances.

Pascal Saint-Amans ha mantingut una trobada amb el ministre de Finances, Jordi Cinca, la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, la secretaria d'Estat d'Afers financers Internacionals, Clàudia Cornella i el director general de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa. En la reunió, Saint-Amans ha constatat l'abast del procés de la transformació econòmica i fiscal contextualitzant-al en el marc de l'estratègia de l'obertura de l'economia a la inversió estrangera. La delegació andorrana han pogut compartir amb el director el procés d'homologació del sistema fiscal, la signatura dels diferents convenis de doble imposició, el treball mantingut per afavorir la cooperació fiscal amb els països veïns i de l'OCDE, així com les negociacions actuals per l'acord d'associació amb la Unió Europea amb l'objectiu de garantir l'accés d'Andorra, dels seus ciutadans i les seves empreses al mercat interior europeu. Durant la reunió també s'ha compartit l'estat de la implementació de l'intercanvi Automàtic d'Informació sobre Comptes Financeres.

Durant la tarda, Pascal Saint-Amans ha tingut l'oportunitat de trobar-se amb els representants dels sectors financers i asseguradors, implicats en els canvis legislatius dels darrers anys. Així mateix també s'ha pogut trobar amb representants de l'AFA i la UIFAND. Durant les reunions, Saint-Amans ha constatat que ja s'ha dut a terme el gruix de reformes més importants i que ara el que cal és assegurar-ne una bona aplicació.

Aquest vespre, el director del Centre de Política Tributària i Administració de l'OCDE impartirà una conferència, oberta al públic, sota el títol "La Cooperació fiscal en l'entorn després de BEPS i de l'Intercanvi Automàtic".


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...