Notícies més llegides




Lleida


Lleida

La Paeria completa la primera fase de la renovació del clavegueram de Sucs

Lleida  -  12/09/2018  -  16:06

Avancen els treballs tècnics per canviar les escomeses d'aigua on s'ha detectat plom




L’alcalde de Lleida Fèlix Larrosa ha visitat avui els darrers treballs corresponents a les obres de la primera fase de renovació del clavegueram de Sucs. Amb l’actualització d’aquesta xarxa, que s’havia malmès pel pas del temps, s’ha augmentat el nombre d’embornals i s’ha ampliat la capacitat de les canonades amb l’objectiu de poder evacuar correctament les aigües en cas de pluges intenses.

Els treballs han consistit en la construcció d’un nou col·lector de 312ml de longitud i 60 cm de diàmetre, de formigó armat, al llarg del carrer Major, entre la Travessera de Ponent i la Travessera Sant Jordi. Així mateix, s’han emplaçat noves reixes interceptores i embornals al llarg del carrer, especialment a les cruïlles dels carrers del Migdia, Suquets i Travessera Sant Jordi, i s’han renovat 100 ml de canonada d’aigua potable.

La inversió ha estat de 240.000 euros. “No ha suposat cap tipus de contribució a la població de Sucs, d’acord amb el model de negoci que tenim amb la companyia Aigües de Lleida. Entre tots els lleidatans i lleidatanes, a través dels nostres rebuts, contribuïm a fer el fons per poder dur a terme inversions com aquestes”, ha explicat l’alcalde.

A la visita d’obres, han assistit el tinent d’alcalde Joan Gómez –regidor de zona de Sucs-, el regidor de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt, i Guillem Boneu, president de la Junta de l’EMD de Sucs. En el decurs de la visita, s’ha tractat sobre els treballs tècnics que es duen a terme per resoldre la presència de plom en 24 escomeses d’aigua del municipi. Tant Fèlix Larrosa com Guillem Boneu han destacat la bona feina que s’està duent a terme per detectar-les, revisar-les i retirar-les amb coordinació amb els propietaris de les llars afectades perquè s’ha d’actuar en immobles privats. S’han realitzat les analítiques necessàries i en sis dels 24 punts detectats ja s’ha fet una primera actuació. Es preveu completar el global d'actuació a finals d'aquest mes, aproximadament. L’alcalde ha remarcat, de nou, la gran qualitat de l’aigua a Sucs.


Autor: Redacció


#lleida


#lleida





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...