Notícies més llegides



Política


Madrid

Sánchez aposta de nou pel 'diàleg entre catalans'

Política  -  11/09/2018  -  17:24

El president del govern espanyol defineix els quatre eixos de la seva estratègia: “llei, diàleg, convivència i no independència”


Acn

Acn



Pedro Sánchez




“Llei, diàleg, convivència i no independència”. Són els quatre eixos de l’estratègia del govern de Pedro Sánchez a Catalunya, segons ha detallat aquest dimarts el president espanyol durant una sessió de control al Senat on un cop més ha reclamat “un diàleg entre catalans” i ha retret al PP que actuï de manera “irresponsable” convertint Catalunya en “ariet” dels seus atacs per fer oposició al govern espanyol. “El PP confon fer oposició al govern amb fer oposició al diàleg”, ha dit Sánchez, que ha recordat que el seu govern aposta per un compliment estricte de la legalitat i també per un “diàleg amb la ciutadania catalana” perquè “un dels principals problemes de Catalunya és la convivència”. Segons Sánchez, la disposició del seu govern al diàleg és un “símptoma de coratge democràtic" que es contraposa a l’actuació del govern del PP, que no va ser capaç de convocar en set anys la Comissió Bilateral. A la sessió al Senat no hi ha estat presents els representants d’ERC i PDeCAT, que han assistit aquest dimarts als actes de la Diada i a la manifestació que ha omplert la Diagonal de Barcelona.

El president espanyol ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, que ha afirmat que els espanyols saben que el projecte de Torra és “xenòfob i excloent” per “vulnerar els drets dels qui no combreguen ambles idees independentistes” i que ha tingut “un altíssim cost per a Catalunya i per a Espanya”. Segons Cosidó, Sánchez ha d’explicar als espanyols “en quins termes i límits encararà el diàleg amb Torra”, “quin referèndum proposa per a Catalunya”, i “quin preu ha pagat per arribar a La Moncloa i fins on està disposat a arribar per seguir essent president del govern”.

Cosidó: “El diàleg amb els colpistes és un error”

En aquest sentit, Cosidó ha assegurat que “el diàleg amb els colpistes és un error”, perquè “només serveix per envalentir-los”. “Els que volen trencar Espanya no mereix aquest diàleg”, ha dit, i amb qui ha de dialogar Sánchez és amb “els partits que defensen la unitat d’Espanya”. “El pacte a que ha d’arribar no és amb els colpistes, sinó amb els milions de catalans que se senten espanyols, desemparats pel seu govern i agredits pels independentistes”.

“Llei, diàleg, convivència i no independència”

En la seva resposta, Sánchez ha afirmat que el sentit d’Estat del PP “brilla per la seva absència” i es contraposa al del PSOE, que va donar suport a l’executiu de Rajoy en l’aplicació del 155. Els eixos de l’estratègia del seu govern a Catalunya, ha dit, són “llei, diàleg, convivència i no independència”. Ha apuntat que el seu govern el que fa és “intentar normalitzar la vida institucional a Catalunya coma pas previ per normalitzar la vida social”, i ha retret al PP que no tingui la “responsabilitat d’Estat” que demana al PSOE quan està al govern.


Autor: Acn


#diada2018 #catalunya


#diada2018 #catalunya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...